REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției

Replica API 28 martie 2017 | 03:06 439

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

"Ceea ce am declarat mai spun o dată: după decizia Curții Constituționale, care a sancționat sever intervenția DNA-ului în activitatea Executivului — un lucru care este, să știți, unicat nu numai în politica românească, dar la nivel european, și lucrul acesta l-am constatat cu ocazia discuțiilor pe care le-am avut cu omologii mei europeni, președinți de parlamente, cu o săptămână în urmă la Roma, toți au rămas consternați de acest lucru — eu am spus că ar fi fost normal ca după un astfel de gest care dovedește, până la urmă — nu cred că e vorba de o necunoaștere a elementelor fundamentale constituționale, ci lucruri de altă natură — ca doamna Kovesi să își dea demisia. Nu mi-am schimbat părerea, pentru că este o încălcare extrem de gravă a Constituției", a afirmat liderul ALDE.

El a mai apreciat că patronarea unei astfel de acțiuni presupune și asumarea responsabilității din partea șefei DNA.

"Nu este o joacă în ceea ce privește o atitudine oarecare a unui procuror. Ca procuror-șef al DNA, când patronezi o astfel de acțiune, îți asumi o responsabilitate. Și aceasta nu a fost una oarecare, a fost — așa cum spuneam — o gravă încălcare a principiului separației puterilor în stat, o imixtiune nepermisă a unei componente a puterii judecătorești în exercitarea puterii de către Executiv", a precizat el.

Tăriceanu a adăugat că prevederile OUG 13 nu au fost ilegale, ci au definit abuzul în serviciu potrivit cerințelor Comisiei de la Veneția.

"Dacă în termeni de comunicare publică sau de, practic, acțiune care creează emoții știm ce s-a întâmplat, pe fond, legal, nu a fost nimic greșit, pentru că ar fi fost sancționat de Curtea Constituțională. (...) CCR nu s-a pronunțat pe fond, dar până la urmă, într-un fel, tot s-a pronunțat, pentru că a fost sesizarea mea la Curte, care viza acțiunea DNA-ului, care — evident — a fost catalogată cum știți, ca un grav abuz. (...) Acțiunea DNA nu a fost așa, ca un fel de figură de stil la o mișcare oarecare, nu? Ea a venit, practic, să încerce să sancționeze ceea ce Guvernul s-ar fi presupus că a greșit. Nu a greșit nimic pentru că — din punctul de vedere al prevederilor ordonanței — nu era nimic ilegal. Că unii au exagerat și au spus: 'Aa, se dezincriminează abuzul în serviciu', care de fapt nu era dezincriminat, ci era definit așa cum erau cerințele Comisiei de la Veneția — e altceva. Dar sigur că până la urmă trebuie să vedem: în politică discutăm cu percepții, nu cu realități, din păcate", a conchis Tăriceanu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Motocikleanule huoooooo ba!Du-te ba si te pensioneaza,personaj malefic.Puscariasilor,tradatorilor,hotzilor!
0
1
Nici eu nu mi-am schimbat parerea Taricene:mananci cacat!Nu stiu daca exista notiunea asta dar esti un liberal rosu.Pofta buna in continuare la vidanja!
1
1
Muie LA ongisti vanzatori si tradatori de Tara lepre pupnkristi de manuta cu kovesi Johannes si base sugeti batul lui tariceanu
4
1
Sa dispara bicicleanu
0
3
Ordinare, care se cred tineri si frumosi, dar cand colo, sunt niste superficiali si naivi! Nu sunt bosorog si nici PSD-ist, ci doar o persoana obiectiva, care si-a dat seama de reaua-credinta a doamnei Kovesi! Aceasta persoana trebuie demisa deindata si cat mai repede rezolvata problema raspunderii magistratilor!
3
1
bosorogii imputiti privitori de antena 3 sustin pe moliceanui .soper sa putrezeasca in puscarie excrocul asta care a cedat petrolul si rafinariile tarii
5
3
Muie sustinatorilor kovesi,johannes...
3
5
Stat de drept, judecatorii fac justitie! Doamna Kovesi sa plece langa prietenul ei de K-uri, domnul Codlea! Doamna Kovesi nu numai ca trebuie sa fie demisa, dar ar trebui sa raspunda pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat! Sa nu mai spunem despre tradare pe la ambasade si tergiversarea unor dosare!
4
4
Ponta,udrea si cocos la ordinul lui base.toti penali adica interlopi.
4
2
ce-ai zice ca, inainte de a-si da demisia dumneaiei mai bine nu ti-ai da-o tu?, esti cel mai intreptatit sa o faci, adica motive mai pe intelesul tau si al lui dracnea. Stai linistit bombonica nu va obtine nimic de la ICCR si, de manuta cu fostul ei sot, in pasi de salsa, invatati in Brazilia, vor defila spre un loc sigur si pentru o perioada mai lunga. Tu taricene idreapata-ti atentia catre o noua cucerire, a sasea sotie, daca nu gresesc- doar la capitolul acesta te poti pronunta si avea pretentii. Lasa DNA sa-si faca treaba ca o face bine .Sa-ti amintesc cumva ce loc obtine dna Kiovesi in no
5
4
un popor de lasi si dupa felul cum gandim chiar de mana a treia si ne plangem de ce ne socotesc stat cu doua, trei viteze, vede ce fel gandim, se mai duce nemernica de macovita si mocirla si ne fac o caracterizare de vom ajunge ca triburile africane, kiovesi alearga dupa faima nicidecum sa-si dea demisia ptr. tampeniile facute si tot asa ....
9
1
Javra ordinara si puscariabil in continuare. Jeg imputit ca si ceilalti de teapa lui. HUUUOOO.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369