REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tăriceanu: Nu vorbim de o alianţă politică PC-PLR; partidele îşi păstrează independenţa

Tăriceanu: Nu vorbim de o alianţă politică PC-PLR; partidele îşi păstrează independenţa

Replica API 2 septembrie 2014 | 00:00 164

Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că nu se poate vorbi de o alianţă politică între PC şi PLR, cele două partide păstrându-şi independenţa.

Invitat luni seară la TVR1, acesta a ţinut să sublinieze că între PC şi PLR s-a semnat doar un acord de colaborare parlamentară pentru promovarea unor proiecte şi măsuri de centru-dreapta.

"Nu este o înţelegere între partide, ci strict la nivelul grupurilor parlamentare care au decis să se unească pentru a căpăta mai multă forţa. Am devenit al treilea grup ca importanţă în Parlament. Ne propunem să promovăm soluţii pe ceea ce înseamnă dreapta politicii şi zona liberală. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat şi cred că vom reuşi să îl îndeplinim. Partidele (PC şi PLR - n.r.) îşi păstrează independenţa lor. Nu putem să vorbim de o alianţă sub nicio formă între partide. La nivelul grupurilor parlamentare vom conlucra. Nu e nimic nefiresc", a mai precizat acesta.

Liderul Grupului liberal-conservator de la Camera Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat luni că grupul pe care îl conduce are deja 37 de membri, iar zilele următoare, probabil chiar marţi, senatorii Partidului Conservator (PC) vor semna şi ei un protocol de colaborare cu parlamentarii din Partidul Liberal Reformator (PLR) pentru a construi un grup comun şi la nivelul Senatului.

El a subliniat că, prin alăturarea celor 20 de deputaţi neafiliaţi şi liberali, anunţată în plen luni, noul grup, liberal-conservator, devine al treilea ca mărime la nivelul Camerei Deputaţilor.

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367