REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tăriceanu: Parlamentul nu mai este singura putere legiuitoare în stat

Tăriceanu: Parlamentul nu mai este singura putere legiuitoare în stat

Replica API 22 aprilie 2015 | 07:55 176

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți că Parlamentul nu mai este singura putere legiuitoare din stat, ci că face, de ceva timp, acest lucru împreună cu Curtea Constituțională.

”Parlamentul nu mai este singura putere legiuitoare în stat. Facem acest lucru, de o anumită bucată de vreme, împreună cu CCR care legiferează, la rândul el, în paralel cu Parlamentul. Nu am spus că CCR nu trebuie să aibă un control de constituționalitate, dar am această obiecțiune și acest punct de vedere, cu tot respectul pentru rolul Curții Constituționale, pe care îl ridic în dezbaterea publică, însă cred că din ojnestitate nu pot să nu fac acest lucru. Cred că e o chestiune care nu e observată numai de mine, ci probabil și de alți oameni politici și specialiști în drept constituțional ”, a declarat șeful Senatului.

Întrebat cum ar trebui modificată Costituția în privinta atribuțiilor Curții pentru a fi eviate problemele, Tăriceanu a răspuns: ”Cred că ar fi necesară din partea partidelor din Parlament și implicit din comisia de revizuire a Constituției o prezentare a punctelor de vedere referitoare la princiaplele teze și principii, pentru a vedea pe ce reușim consensul sau majoritatea de două treimi. Cu toate că eu sunt adeptul asigurării mai degrabă a unui consens în așa fel încât să dăm Constituției stabilitate în timp. S-ar putea să constatăm la sfârșitul acestei evaluări că fie au rămas foarte multe puncte din actualul proiect de Constituție care sunt agreate în continuare de principalele partide reprezentate în Parlament, sau dimpotrivă, să constatăm că nu mai rămâne mare lucru și atunci nu știu dacă procesul merită dus până la sfârșit, pentru că, pe lângă votarea fiecărui articol în parte, la final este un vot pe întreg proiectul și degeaba ne înțelegem pe câteva puncte. Important este să agreăm poiectul de reviziure în ansamblul său”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614