REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Replica API

Replica API

Replica API 12 august 2016 | 00:33 299

Tăriceanu și-a reînnoit permisul auto ocolind o coadă de 1.000 persoane

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a mers, joi dimineață, să își reînnoiască permisul de conducere, dar nu a rămas la coada formată în fața Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, unde erau aproximativ o mie de persoane, ci a intrat pe o ușă din curtea interioară, unde era așteptat de reprezentanți ai instituției, care l-au condus în clădire și i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces, relatează în exclusivitate news.ro.

Ora 07.40 - Autoturismul Dacia Duster negru aparținând Senatului, în care se află, pe locul din spate, Călin Popescu Tăriceanu, intră în curtea DRPCIV. Șoferul pare dezorientat și nu găsește intrarea spre curtea interioară din cauza numărului mare de persoane care stăteau la rând, unii dintre ei încă de la ora 5.00. Mașina se strecoară printre oameni și ajunge pe rampa care duce spre curtea interioară. Călin Popescu Tăriceanu nu iese imediat din mașină, ci așteaptă ca unul dintre reprezentanții DRPCIV să iasă din clădire și să-l întâmpine.

Ora 8.00. La începerea programului de lucru cu publicul, oamenii care așteaptă la rând ar trebui să fie lăsați să intre în clădire. De la ora 08.00, serverul și stațiile de lucru ale angajaților pot opera în sistem. Deschiderea este însă întârziată, pentru ca președintele Senatului să nu fie văzut de oamenii care așteaptă la rând.

Ora 08.03. Călin Popescu Tăriceanu iese din clădirea DRPCIV pe aceeași ușă pe care a și intrat, fiind însoțit de unul dintre angajații instituției. Deși s-a oprit când a fost salutat, s-a întors cu spatele și a intrat în mașină în momentul în care a fost întrebat de ce a ales să intre pe o ușă din spatele clădirii.

Reacția președintelui Senatului în momentul în care a fost întrebat de ce a folosit ieșirea din spate

Călin Popescu Tăriceanu a evitat să răspundă de ce a intrat prin spatele clădirii. Singurul care a răspuns a fost aghiotantul acestuia: „Dar nu a intrat nimeni prin spate”. Asta în condițiile în care dialogul și filmarea aveau loc în spatele clădirii, în curtea interioară.

Mașina președintelui Senatului a urcat rampa și s-a strecurat printre oamenii strânși, în număr și mai mare, la coadă. Întrebați ce părere au că, în mașina de lângă ei, se află Călin Popescu Tăriceanu, oamenii au lăsat capul în jos. O doamnă care stătea la rând întreabă: „Dar ce aveți, domnule, cu Tăriceanu? Nu trebuie și el să-și facă permisul?”.

08.05 Oamenii care stau la rând sunt lăsați să intre în clădire, dar încep să se certe între ei, reproșându-le unora că „nu au stat la rând”.

Reacția conducerii SRPCIV București: "Nu discut cazul unei persoane fizice"

Solicitat de News.ro să comenteze această situație, comisarul-șef Florin Rădulescu, șeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să vă dau date cu caracter personal”.

Întrebat cum i s-a putut permite lui Călin Popescu Tăriceanu să aibă întreaga clădire la dispoziție pentru reînnoirea permisului de conducere, Rădulescu a spus: „Habar nu am despre ce vorbiți. Nu știu nici măcar cu cine vorbesc, m-ați sunat pe numărul personal și nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituții, nici nu știu dacă a venit la noi sau în altă parte”.

Acesta a precizat că se afla în clădire la acea oră și va face verificări legate de ce s-a întâmplat: „Sunt și eu curios să aflu”.

Sursa: profit.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367