REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Tăriceanu susține că va apela în campania electorală la serviciile Poștei Române

Tăriceanu susține că va apela în campania electorală la serviciile Poștei Române

Replica API 22 octombrie 2014 | 00:00 186

Candidatul independent la Președinția României Călin Popescu-Tăriceanu, susținut de Partidul Liberal Reformator (PLR), a declarat că i se pare normal ca Poșta Română să distribuie materiale electorale și că, personal, va apela la serviciile companiei.

"Poșta trebuie să facă un serviciu, că este electoral sau de altă natură acesta este treaba celui care-l comandă și îl plătește, pentru că acest serviciu nu se face gratuit", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de agerpres.ro.

Acesta susține că va folosi compania poștală "pentru a ajunge la oameni, la cetățeni".

"Dacă plătim acest lucru, nu văd de ce Poșta nu ar face așa ceva. În fond, alegerile reprezintă un moment de interes public, așa cum mass-media își face datoria să informeze cetățenii, deci un serviciu de interes public, care poate să fie făcut de stat sau de privat, la fel și Poșta poate să facă așa ceva, mi se pare absolut normal. Dacă nu-l face Poșta Română există alte firme care fac servicii mai mult sau mai puțin de acest gen, dar Poșta are probabil cea mai bună rețea ca să acopere teritoriul", a mai spus Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, solicită Poștei Române să nu mai distribuie "materialele PSD anti-Iohannis" și cere autorităților să verifice modul în care s-a făcut distribuirea acestora, precum și modalitatea în care au fost folosite datele cu caracter personal.

"Cer Poștei Române să înceteze de urgență și cerem organelor abilitate să verifice cum s-a făcut distribuirea fluturașilor (cu Iohannis care promite că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale va gira tăierea de pensii și de salarii — n.r.), cum au fost folosite datele cu caracter personal de către oameni ai PSD, cu funcții de conducere în PSD, puși la Poșta Română pentru a servi în scop electoral. Eu întreb Poșta Română cu ce drept a făcut acest lucru, cu ce drept și-a permis să folosească date cu caracter personal ale românilor pentru a putea trimite aceste materiale negative? Vă spun în același timp că ACL a sesizat toate birourile electorale județene din țară și zilele acestea vom avea primele soluții privitoare la distribuirea materialelor negative", a declarat Alina Gorghiu marți, într-o conferință de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614