REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Taximetristul Doagă continuă cu escrocheriile în Constanţa: dublează kilometrii la toate cursele

Taximetristul Doagă continuă cu escrocheriile în Constanţa: dublează kilometrii la toate cursele

Replica API 21 octombrie 2014 | 00:48 995

Reacţia colegilor de breaslă: Nu trebuie să trăim şi noi?

Reacţia colegilor de breaslă: Nu trebuie să trăim şi noi?

Mare atenţie! Ion Doagă este un taximetrist particular, ce rulează cu un Nissan Primera, cu numărul de înmatriculare CT 94 DOG, folosindu-se de numele unei firme, respectiv SimpaTaxi, care, de fapt, nu există! Astfel, individul nu pierde ocazia să dubleze kilometrii, umflând preţurile într-un mod uluitor. Mai mulţi tineri din Constanţa s-au trezit că au parcurs 14 kilometri, din zona Primărie până în Tomis Nord, având de plată nu mai puţin de 35 de lei! Însă, Ion Doagă este o mai veche “cunoştinţă” a oamenilor legii, în 2008 fiind cercetat penal pentru înşelăciune. Totodată, Lică Neagu, şeful Camerei Taximetriştilor din Constanţa a precizat că are multe plângeri pe numele lui Doagă, acesta fiind un hoţ!

Cum se lasă seara, taximetriştii ies la atac. Nu că ziua nu te-ai trezi cu preţurile umflate, însă, pe timpul nopţii, străzile se transformă într-un slalom printre şarlatani, singura care funcţionează fiind legea junglei. Tarifele de noapte sunt mai mari, respectiv în jur de 2,15 lei pe kilometru, însă taximetriştii profită de acest lucru şi sunt în stare să ia şi pielea de pe client. Spre exemplu, mai mulţi tineri au trecut printr-o experienţă ce le-a lăsat un gust amar, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, 18 spre 19 octombrie. Seara a început cu o cursă de 17 lei, din Tomis Nord până în zona Primărie, în condiţiile în care nu sunt nici 5 kilometri, pe care dacă îi înmulţim cu 2 lei, plus pornirea, nu ar costa mai mult de 12 lei. Ulterior, din zona Primărie, până la Gară, cursa a costat 15 lei. Aici, tinerii ne-au relatat că au luat două taximetre, care, pe aceeaşi rută, au avut preţuri total diferite: unul a pretins suma de 7 lei, altul de 15. Însă, adevărata bombă a venit când în peisaj a apărut Ion Doagă, taximetristul particular care e în stare să tripleze chiar kilometrii, numai să trăiască şi el. Bărbatul se afla cu autoturismul personal, marca Nissan Primera, în faţa restaurantului Bueno, din zona Primărie. Menţionăm că inscripţia de pe autoturism este SimpaTaxi, care, de fapt, nu există! Astfel, şoferul a preluat clienţii, cursa începând în acel moment. De pe bulevardul Tomis a efectuat viraj la stânga pe bulevardul Ferdinand, apoi dreapta pe Mihai Viteazu, după care a ieşit în zona Casei de Cultură, pe I.G. Duca. Traseul a continuat pe Baba Novac, apoi în Coiciu, ieşind la Dacia pe strada Duiliu Zamfirescu. În momentul în care la Dacia a coborât o persoană, „ceasul” taximetrului indica o sumă de 20 de lei. Cursa a continuat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu – Soveja – Adamclisi – Suceava. Aici, preţul total a fost de 35 de lei! Întrebat ce este cu preţul acesta, taximetristul s-a enervat spunând că au fost parcurşi 14 kilometri. „Cum să fie 14 kilometri, mai mult de 7 nu sunt. Cursa respectivă nu făcea mai mult de 15 lei. Şi chiar aşa, prin absurd, dacă lăsăm totul baltă: la Dacia ceasul indica 20 de lei de plată. Apoi cum a costat încă 15 lei până pe Suceava? Asta ar însemna că sunt, de la Dacia până în Tomis Nord, încă aproape 7 kilometri. Chiar aşa, ne minţea în faţă că sunt 14 kilometri. I-am cerut bonul şi s-a enervat şi mai tare, începând să urle că aşa iau toate taximetrele, că de ce suntem nemulţumiţi”, a declarat, pentru „Replica”, unul dintre tinerii păgubiţi.

Reacţia colegilor de breaslă: „Alţii fură de miliarde, nu trebuie să trăim şi noi?”

Pentru a înlătura orice dubiu, pe Google Earth a fost reconstituit traseul, cu fiecare străduţă străbătută în parte. La finalul acestuia, kilometrii indicaţi au fost: 6.57. Prin urmare, dacă îi înmulţim cu 2.15 lei, rezultă 14,125 lei. La jumătate. Dar nu, Ion Doagă susţinea că sunt 14 kilometri, după cum ne-au relatat clienţii ce susţin că au fost înşelaţi. Ca atare, după o ceartă pe cinste, taximetristul a plecat, demarând în trombă. „L-am lăsat să plece, mare greşeală am făcut. Însă, a doua zi, în parcare la Maritimo, am mers la taximetrişti şi am întrebat de firma SimpaTaxi. Au început să râdă şi ne-au spus că nu există, că ăştia particulari mai pun câte o firmă pe maşină pentru a prezenta încredere. Apoi au întrebat de ce. Îl cunoşteau pe Ion Doagă şi au sărit repede, spunând că alţii fură de miliarde şi nimeni nu le face nimic. Ce, ei nu trebuie să trăiască?”, au mai spus tinerii. La scurt timp, tot în parcarea de la Maritimo, aceştia au dat nas în nas chiar cu Doagă. Ca prin minune, individul suferea de amnezie. Nu-şi mai amintea nimic, de nici o cursă de 35 de lei, de respectivul traseu, răspunzând: „Posibil, păi dacă erau mulţi kilometric, normal că atât a costat!”.

Ion Doagă, cercetat şi în 2008 pentru înşelăciune. Lică Neagu: Fac sesizări mai departe!

Numai că taximetristul Ion Doagă nu este la prima abatere. El a fost cercetat în 2008 pentru înşelăciune întrucât le-a pretins unor clienţi o sumă de trei ori mai mare decât cea normală. Acesta a luat două femei, Miţa Neagu, de 73 de ani, şi sora sa, Alexandrina Klein, de 76 de ani, din zona Gării, ducându-le până pe strada Frunzelor. În aceste condiţii, el le-a cerut 25 de lei, spunându-le că preţurile s-au mărit între timp. Când i-au cerut bonul fiscal, Doagă le-a dat un tichet de masă. Astfel, femeile au depus plângere la Poliţie. La acea dată, ghinionul taximetristului a fost că femeile erau mama, respectiv mătuşa lui Lică Neagu, chiar şeful Camerei Taximetriştilor din Constanţa. În plus, cum femeile au uitat portofelul în maşină, şoferul a sustras şi banii din acesta. Nu a recunoscut nici atunci cele întâmplate, individul susţinând că este victima unei înscenări. „Este un hoţ, sunt foarte multe reclamaţii pe numele lui, însă eu rog pe cei abilitaţi, respectiv Poliţia Locală şi Corpul de Control al Primăriei Constanţa să-l monitorizeze în permanenţă. Eu fac sesizări mai departe”, a declarat Lică Neagu, şeful Camerei Taximetriştilor din Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LICA NEAGU, DA-L AFARA PE NEMERNIC DE DOAGA
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614