REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Telenovela Adamescu: soţia miliardarului a primit un avion cadou, dar l-a înşelat cu un italian cazat la hotelul Rex din Mamaia

Telenovela Adamescu: soţia miliardarului a primit un avion cadou, dar l-a înşelat cu un italian cazat la hotelul Rex din Mamaia

Replica API 7 iunie 2016 | 00:25 504

Divorţ cu scandal

Divorţ cu scandal

O bună parte din scandalul creat în divorţul soţilor Adamescu se învârte în jurul hotelului Rex, din staţiunea Mamaia. Carmen Adamescu îl acuză pe Dan Adamescu că a împiedicat vânzarea hotelului de cinci stele, deşi primise o ofertă extrem de bună, iar unitatea simbol a turismului de pe litoral e închisă încă din 2011, după ce un incendiu i-a distrus acoperişul. La rândul său, magnatul aflat în prezent după gratii invocă în faţa judecătorilor că soţia care îi cere jumătate din averea de 1 miliard de euro l-a înşelat cu un turist italian, chiar în hotelul din Mamaia, potrivit profit.ro. Asta în pofida faptului că el o răsfăţa cu tot felul de cadouri de un lux exorbitant, cum a fost un avion, cumpărat special pentru soţia sa.

În concluziile puse în dosarul de divorţ deschis de Carmen Adamescu, avocaţii lui Dan Adamescu susţin că aceasta deţine, direct sau prin intermediul fiului său Rani, în jur de 15 firme, inclusiv cea care controlează hotelul Rex din Mamaia, despre care chiar Carmen Adamescu a lăsat de înţeles că valorează circa 15 milioane de euro. Mai mult, se arată într-un document consultat de Profit.ro, soţia milionarului care a deţinut Astra Asigurări ar fi căpuşat Unirea Shopping Center prin intermediul unor firme care subînchiriază spaţii comerciale. Instanţa urmează să se pronunţe azi în dosarul în care Carmen Adamescu solicită divorţul de Dan Adamescu, jumătate din averea acestuia, pe care o estimează la 1 miliard de euro, dar şi daune morale şi materiale în valoare de 20 milioane de euro. Soţia lui Dan Adamescu a dublat recent pretenţiile pentru daune morale şi materiale. Printre altele, Carmen Adamescu spune că din cauza acţiunilor soţului său a ratat o tranzacţie de vânzare a hotelului Rex din Mamaia pentru suma de 15 milioane de euro. De asemenea, soţia omului de afaceri afirmă că a fost nevoită să plătească 25.000 de euro pe lună unei firme de pază pentru a se proteja de acţiunile soţului său.

Miliardarul îşi acuză soţia că a devalizat afacerea familiei

La rândul lor, avocaţii lui Dan Adamescu susţin în concluziile transmise instanţei că soţia fostului acţionar majoritar al Astra ar deţine 15 firme, nu 3-4, aşa cum a afirmat în instanţă, precum şi mai multe proprietăţi imobiliare dobândite în timpul căsătoriei, circa 80 de tablouri şi alte bunuri de valoare. Susţinerile împotriva cerinţelor formulate de Carmen Adamescu se centrează, cu precădere, pe cea mai profitabilă afacere a familiei, magazinul Unirea Shopping Center. „Am arătat şi cu ocazia interogatorului, iar martora reclamantei pârâte a confirmat faptul că subînchirierea spaţiilor din Unirea Shopping Center era interzisă. Or, reclamanta-pârâtă a închiriat spaţii către societăţile sale sau societăţi ale fiului acesteia, pe care ulterior acestea din urmă societăţi le-au subînchiriat. Martora..., care este..., indicând între societăţile reclamantei şi ale fiului ei SC Pall D’or Con şi Tycoon”, precizează avocaţii în concluziile consultate de Profit.ro. Aceştia fac referire şi la un contract de subînchiriere între una dintre firmele mai sus menţionate şi o altă firmă, în urma căruia chiriaşul ar fi achitat o sumă importantă de bani.

Acuzații de adulter, bijuterii, avion privat și un apartament la New York refuzat

Unul dintre pilonii în jurul căruia Carmen Adamescu și-a construit dosarul sunt acuzațiile de adulter. Aceste afirmații au apărut inclusiv în presă. În concluziile transmise instanței, Dan Adamescu vorbește la rândul său despre relații extraconjugale ale soției despre care ar fi știut încă din 2009. În concret, avocații lui Adamescu se referă la o relație pe care soția sa a avut-o cu un cetățean italian cazat la hotelul Iaki din Mamaia. Pe de altă parte, ca răspuns la afirmațiile soției potrivit cărora ar fi fost neglijată în relația de familie, avocații lui Adamescu arată că aceasta din urmă ar fi primit numeroase cadouri scumpe, inclusiv “un avion personal performant a cărui întreținere era extrem de costisitoare”. Potrivit avocaților, unul dintre puținele daruri pe care Adamescu a refuzat să i le facă soției a fost un apartament de lux în New York, în valoare de 3,5 milioane de euro. Carmen Adamescu a intentat proces de divorț în 2015. Ea deține și în prezent funcția de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Unirea Shopping Center, una dintre cele mai profitabile afaceri ale familiei. Principalul business al familiei Adamescu, firma de asigurări Astra, a intrat în faliment și se află în proces de lichidare. Averea familiei a fost evaluată de Top 300 Capital 2015 la 165-185 de milioane de euro, la jumătate față de anul precedent. Revista Forbes apreciază că averea lui Adamescu se ridică la 850 de milioane de lei. În prezent, Dan Adamescu execută o pedeapsă de patru ani și patru luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat că ar fi mituit judecători pentru a obține decizii favorabile în anumite proceduri de insolvență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614