REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

TERIBILISMUL atinge cote alarmante! Doi minori au plecat la drum cu maşinile. Unul era… cu "berea-n bot"

TERIBILISMUL atinge cote alarmante! Doi minori au plecat la drum cu maşinile. Unul era… cu "berea-n bot"

Replica API 18 mai 2017 | 00:00 223

Anchete!

Anchete!

Doi minori au făcut-o lată! Unul dintre ei a sustras mașina tatălui și s-a plimbat cu ea prin Tuzla, după care s-a proptit într-o alta, iar alt minor din Cobadin a condus când era sub influența băuturilor alcoolice. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

Un puști din Tuzla a făcut-o lată. A vrut să se plimbe cu mașina, împreună cu un prieten, și așa i-a venit ideea de a lua mașina tatălui său. A așteptat ca acesta să adoarmă, a luat cheile Mercedesului și "distracția" a început. Numai că la întoarcere, chiar în fața casei, a intrat în coliziune cu un Audi A3, parcat. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tuzla l-au depistat la data de 15.05.2017, ora 23.50, pe Dorin Daniel B., în vârstă de 16 ani, din localitatea Tuzla – județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Recoltei din localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Minorul în cauză ar fi sustras cheile autoturismului tatălui său, în timp ce acesta dormea. Apoi l-a condus pe mai multe străzi, iar la întoarcere, când a vrut să-l parcheze, a provocat un accident rutier soldat cu avarierea altui autoturism parcat. Proprietarul vehiculului avariat, care îi este vecin, a făcut reclamație la Poliție. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Amintim și faptul că, la data de 16.05.2017, ora 6.00, polițiștii din cadrul Secției 9 Rurale Topraisar l-au depistat pe Osmen Șaban, în vârstă de 17 ani, din localitatea Cobadin - județul Constanța, care a condus un autoturism matca Daewoo Tico, pe DN 38, fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, polițiștii au stabilit că tânărul în cauză avea o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal. Potrivit art. 335 din Noul Cod Penal 2014, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive", potrivit Noului Cod Penal.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimic nou, parnitii nu educa, scoala nu educa, televizorul tembelizeaza si educatia se face pe strada.Din pacate nu este singurul exemplu.
3
0
Nici berea nu mai e ce-a fost!Se cheltuie sume enorme ptr reclame destinate unui public tinta,chestii molfaite de pr,de hr, de branding si ....in realitate berea a devenit sucul micutilor precoce la volan
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367