REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ţi-ai pierdut copilul pe plajă sau ţi-au fost furate bunurile? Iată ce te sfătuiesc poliţiştii

Ţi-ai pierdut copilul pe plajă sau ţi-au fost furate bunurile? Iată ce te sfătuiesc poliţiştii

Replica API 9 iulie 2014 | 00:00 165

Cum poţi evita întâmplările nefericite

Cum poţi evita întâmplările nefericite

Furturi, tâlhării sau copii pierduţi pe plajă. Toate acestea sunt evenimente nefericite, dar care se pot întâmpla oricui. Spre exemplu, în seara de luni, 7 iulie, o fetiţă de 4 ani s-a pierdut pe plaja din Năvodari şi a fost găsită în apropiere de El Comandante, teafără şi nevătămată. Ce faceţi în aceste cazuri? Iată ce spun poliţiştii constănţeni.

Pentru a evita aceste întâmplări nefericite, poliţiştii constănţeni vă sfătuiesc: odată ajunşi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nu lăsaţi pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/ camere de fotografiat/ filmat etc.), supravegheaţi locul în care aţi lăsat bunurile personale (şezlongul/ prosopul/ cearşaful). Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.) acestea fiind tentante pentru infractori. La plecarea din camera de cazare şi pe timpul nopţii, asiguraţi uşa de acces, uşa de la balcon şi ferestrele. Nu lăsaţi pe balcon, la vedere, bunuri care să îi tenteze pe infractori. Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului şi nu lăsaţi bunurile personale nesupravegheate, pe plajă sau pe şezlonguri. Luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente. Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să se accidenteze), asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil. Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele. Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice, de către indivizi, care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) - puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâhării. Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi 112!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102