REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Toaleta publică de pe Autostrada Soarelui care a făcut vâlvă pe Facebook

Toaleta publică de pe Autostrada Soarelui care a făcut vâlvă pe Facebook

Replica API 23 iunie 2015 | 00:26 3560

Toaleta publică de pe Autostrada Soarelui, de la Km 206, a devenit virală pe Facebook, după ce o tânără a păşit în interiorul acesteia. Curăţenia şi florile proaspete din faţa fiecărei oglinzi a lăsat-o plăcut impresionată, femeia fotografiind "oaza de curăţenie" şi postând imaginile pe internet.

Comentariile au început să curgă, mai multe persoane menţionând că au rămas plăcut surprinşi de munca domnului Feodor, cel care se ocupă de respectivul spaţiu.

Textul postat de Anca, pe Facebook

"Tot felul de oameni. Unii cu O, alții cu o, mulți așa-și-așa. Sau merge-și-așa. Domnul Fodor lucrează la un WC public.

Poate îl știți, cel de la kilometrul 206, pe Autostrada Soarelui. Nu e job-ul pe care un părinte și-ar dori să îl aibă cândva copilul lui. Probabil nici părinții domnului Fodor nu visau la asta. Poate sperau că fiul lor va ajunge la universitate, că va lucra într-un birou aseptic, va fi domn mare la București. Presupun asta, n-am de unde să știu. Ce știu este că, în timp ce sperau și visau ce visau ei, părinții domnului Fodor au crescut și au educat un Om. Acela despre care zice vorba din bătrâni că sfințește locul.

Cum spuneam mai sus, locul s-a nimerit să fie WC-ul de la kilometrul 206. Ne-am oprit acolo în drum spre mare, fără prea multă tragere de inimă. Presați de biologie. Asta e, nu e nici o benzinărie în zonă, n-o să muriți acum de puțin miros și câțiva microbi. Luați de-aici, niște șervețele. Primul a intrat T – în stânga, la bărbați. Apoi fiică-mea – în dreapta. “Băi, e de necrezut, trebuie să mergi la toaletă.” “N-am nevoie, mersi.” “Nu de nevoie, du-te să vezi cum poate să arate un WC public de autostradă. Totul strălucește. Parcă nici nu-ți vine să calci de atâta curățenie. Cu săpun, hârtie, miroase ca la parfumerie. Sunt până și sticle cu flori proaspete. La bărbați !!” “Maaamaaa, tu știi cum e toaleta asta? E foarte curat. Și au trandafiri lângă chiuvetă.” Îmbrăcat într-un tricou alb, imaculat, domnul Fodor ne măsoară din priviri, curios. “Dumneavoastră vă ocupați de toaleta asta?” “Da, doamnă. Aveți nevoie de ceva?” “Nu, ne gândeam că faceți o treabă foarte bună.” “Mă bucur că vă place. Nu-i chiar ușor, că multă lume lasă mizerie în urmă. Nu știu de ce. Da’ ce să fac, intru și curăț după fiecare. E treaba mea, iau salariu pentru asta.”

Mă uit în jur. Cât vezi cu ochii, câmp părăginit. Numai în jurul toaletei publice, pământ reavăn, proaspăt săpat. Cu straturi de ceapă, roșii, verdețuri, aliniate cuminți, geometric. Și trandafiri, tufe de trandafiri sângerii. “Dumneavoastră ați plantat astea?” “Da, doamnă. Înainte erau buruieni. Era păcat de pământul ăsta. E el cam uscat, da’ dacă îl uzi, cresc de toate. Și dacă tot stăteam pe-aici… Uitați, le merge bine. Sunt bune de mâncat.” “Vă place să lucrați aici?” “Păi de ce să nu-mi placă. Fac treabă, ce-i de făcut.”

“Aș vrea să fac o fotografie. Să postez pe Facebook despre ce faceți dumneavoastră aici.” “Despre mine ??” Domnul Fodor mă privește uimit. Cu o mână își aranjează discret o cută a pantalonilor. Ia postura de poză. “Bine. Să scrieți că mă cheamă Fodor. De la kilometrul 206. Și să mai veniți.”

Postarea de pe site-ul de socializare are peste 17.000 de distribuiri.

Daniel Buzdugan a trecut şi el pragul toaletei. Nici acesta nu a rămas indiferent la "peisajul" găsit: "Aseară (19 iunie - n.r.), în drumul nostru spre mare am intrat la toaletă, la spaţiul de servicii de la km 206, spre Constanța..... precizez că sunt în toaleta bărbaților, chiar dacă există trandafiri. E impecabil de curat! Lângă toaletă am văzut straturi de trandafiri și de alte flori. Magic! OMUL SFINȚEȘTE LOCUL ! Bravo angajaților de acolo, jos pălaria!", a scris el pe reţeaua de socializare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo si felicitari
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367