REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Toyota România recheamă în service circa 900 de mașini

Toyota România recheamă în service circa 900 de mașini

Replica API 9 martie 2017 | 00:00 183

Toyota România recheamă în service autoturisme Corolla pentru defecțiuni la airbag frontal și Proace pentru infiltrații în habitaclu, reiese dintr-o notificare transmisă Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

"Toyota România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor despre începerea derulării a două campanii de rechemare în service: Toyota Corolla (airbag frontal șofer) și Toyota Proace (infiltrații apă habitaclu)", informează instituția.

În ceea ce privește autoturismele Corolla, este vorba despre 893 vehicule vizate care sunt dotate cu airbag frontal șofer cu o singură treaptă de declanșare.

"Este posibil ca în interiorul capselor pirotehnice ale airbag-urilor, de-a lungul timpului, să poată să pătrundă umiditatea din cauza temperaturilor ridicate la care este supus habitaclul autovehiculului. Acest lucru poate face ca substanțele chimice din interior să se degradeze și capsa pirotehnică să se spargă în cazul unei declanșări a airbag-ului", se arată în notificarea transmisă ANPC.

La Toyota Proace, este posibil ca apa să intre în cabină prin panourile de separare a cabinei de compartimentul motorului.

"În cazul în care se întâmplă acest lucru, apa ar putea ajunge la unele componente electrice, cum ar fi modulul airbag. În această situație există posibilitatea ca modulul airbag să nu funcționeze corespunzător și poate să declanșeze o detonare neașteptată airbag-ului", menționează sursa citată.

Doar 8 mașini Toyota Proace sunt vizate. Campania se desfășoară pe costurile Toyota, iar clienții nu sunt implicați financiar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218