REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Tragedie aviatică: 8 morţi, după prăbuşirea unui elicopter militar

Tragedie aviatică: 8 morţi, după prăbuşirea unui elicopter militar

Replica API 22 noiembrie 2014 | 07:45 127

Sursa foto: romaniatv.net

O nouă tragedie aviatică loveşte Armata Română. Vineri, un elicopter militar s-a prăbuşit la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, primele date indicând că aparatul de zbor ar fi luat foc în aer, la bordul elicopterului aflându-se opt persoane. Echipele de salvare au ajuns la locul accidentului şi au găsit doi supravieţuitori. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a confirmat că opt persoane au decedat şi alte două sunt rănite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a confirmat faptul că elicopterul s-a prăbuşit între localitățile Stejărișu și Mălâncrav, în apropierea municipiului Mediaș (nordul județului Sibiu).

Cei doi grav răniți din elicopterul militar au fost transportaţi de urgență la un spital din Târgu Mureș, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Și primarul municipiului Mediaș, Teodor Neamțu, a declarat că "șeful de la Protecție Civilă de la Mediaș l-a informat că cei doi răniți vor fi duși la spital la Târgu Mureș".

De asemenea, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că o echipă de cercetare formată din trei procurori militari şi specialişti-criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au deplasat vineri la locul prăbuşirii. "Dosarul va fi înregistrat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj care va efectua urmărirea penală în cauză", au declarat oamenii legii.

Vicepremierul Gabriel Oprea și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa s-au deplasat la UPU SMURD Târgu Mureș pentru a vedea care este starea celor doi militari răniți care au supraviețuit accidentului. Duşa a declarat că a dat dispoziție ca o aeronavă Spartan să îi transporte pe cei doi militari la Spitalul de Arși din București, dat fiind faptul că aceștia au suferit arsuri pe circa 40% din corp.

“Militarii sunt de la Baza din Câmpia Turzii (...) Sunt echipe de militari și psihologi de la Baza din Câmpia Turzii care s-au deplasat la familiile victimelor. Datele cu privire la militari vor fi comunicate printr-un comunicat de presă al MApN (...) Avionul Spartan deja a aterizat, sunt pregătiți cei doi răniți să fie trimiși la București, la spitalul de Arși”, a spus Duşa.

Vicepremierul Gabriel Oprea a spus că medicii de la Târgu Mureș au luat toate măsurile care se impun pentru a salva viața militarilor răniți, că acestora li se acordă cea mai bună asistență însă e nevoie de transportarea acestora la Spitalul de Arși.

“În momentul în care ni s-a raportat de la Romatsa această tragedie, imediat am operaționalizat Comandamentul pentru Situații Speciale de la Guvernul României, Comandamentul Operativ de la Interne, am discutat cu domnul ministru Dușa, am luat măsuri imediate de a trimite forțe în teren, au fost găsiți imediat de doi polițiști care erau din cadrul Poliției din zonă. Am dat ordin imediat ca două echipaje SMURD să plece la Târgu Mureș, au fost preluați răniții de colegii noștri de la Interne, de la SMURD. Acum vin cu domnul ministru să vedem care e starea de sănătate a răniților. Am trimis un elicopter în care sunt procurorii militari, care gestionează acest caz, criminaliștii de la Interne și din momentul de față orice discuție despre anchetă se face doar prin Parchetul Militar”, a precizat Oprea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369