REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Transportatorii acuză CNADNR de practici neconcurenţiale în zona distribuirii de roviniete

Transportatorii acuză CNADNR de practici neconcurenţiale în zona distribuirii de roviniete

Replica API 12 octombrie 2015 | 00:14 198

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere CNADNR şi Ministerului Transporturilor să oprească aplicarea începând de marţi a măsurii CNADNR de a nu mai permite plata rovinietei la terminale automate neasistate şi de a accepta doar terminalele asistate de operator uman, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România. “Începând cu marţi, 13 octombrie 2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) doreşte să limiteze posibilitatea distribuitorilor de roviniete de a încasa contravaloarea rovinietelor prin intermediul terminalelor/maşinilor automate de procesare plăţi numerar/electronice neasistate. Este cunoscut că aceste servicii includ plăţi numerar, portofel electronic, vouchere preplătite, carduri debit, carduri credit, chiar cecuri electronice, sau plăţi bancare prin direct debit, transfer sau transfer instant (în timp real) bazate pe online banking. CNADNR doreşte să promoveze în mod discriminatoriu terminalele/maşinile de procesare plăţi strict numerar asistate de operator uman şi să le excludă pe cele automate neasistate cu procesare numerar, portofel electronic, carduri debit/credit şi vauchere şi bonuri valorice preplătite”.

CNADNR intervine astfel cu practici neconcurenţiale în zona distribuirii de roviniete, în vederea creării unui avantaj anumitor distribuitori, notează UNTRR. “Săptămâna trecută am discutat cu conducerea Uniunii Naționale a Transportatorilor și am stabilit ca luni să ne întâlnim să discutăm subiectul legat de plata rovinietelor conform legii care prevede că utilizatorii care și-au greșit numărul de înmatriculare îl pot schimba în termen de două ore. Noi avem o problemă legată de sesizările primite de la consumatori. Prin legislație, dacă îți cumperi rovinieta și ai greșit ai posibilitatea ca timp de două ore să îl modifici la orice alt distribuitor, sau chia prin SMS”, a declarat Ionuț Mașala, directorul adjunct al CNADNR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614