REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Transportatorii protestează și la Constanța. Sute de mașini, în stradă! Traficul este îngreunat-Video

Transportatorii protestează și la Constanța. Sute de mașini, în stradă! Traficul este îngreunat-Video

Replica API 15 septembrie 2016 | 23:49 307

Mai mulţi transportatori rutieri protestează, joi, 15 septembrie, a.c., pe bulevardul Aurel Vlaicu şi au pornit în marş spre Portul Constanţa. Manifestanții vor merge de pe Aurel Vlaicu și până în zona CET cu 20 de kilometri pe oră, pe ambele benzi de circulație. Proteste față de prețurile RCA, sunt și în fața sediului Guvernului aflându-se tiruri, taxiuri și autocare care claxonează.

Aceștia au bannere pe care scrie "Vrem siguranță rutieră, Protest RCA", "RCA = falimentul transportatorilor români", "Mafia RCA, ASF = mafia, jos Negrițoiu", "Negrițoiu vinovat pentru tot ce s-a întâmplat și el trebuie arestat"

"Nu există nicio prevedere clară în Ordonanța de Urgență vis-a-vis de valorile tarifelor RCA, mai mult Guvernul lasă ASF să stabilească aceste tarife, ASF care ne-a adus în această criză și a cărei conducere noi am solicitat să fie destituită. Este evident că acest ASF nu poate să stabilească aceste valori la liberul plac fără niciun fel de restricționare din partea Guvernului", a declarat pentru AGERPRES, Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Amintim că în cursul zilei de miercuri, 14 septembrie, Guvernul a fost de acord cu modificarea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă publicat recent de Ministerul Finanţelor, acceptând să îngheţe tarifele asigurărilor auto obligatorii (RCA) timp de şase luni, a anunţat premierul Dacian Cioloş, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri. Transportatorii au renunţat astfel la protestul anunţat pentru joi, 15 septembrie.

„(…) După mai multe discuţii am ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună şi cea mai rapidă pentru a rezolva această problemă este o propunere de OUG care include foarte multe dintre propunerile făcute de transportatori. În momentul de faţă este responsabilitatea Guvernului să adopte acest proiect de OUG pentru a evita blocarea drumurile în România”, a declarat ieri premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

Sursa foto+video: Facebook/ Info Trafic Constanța

Vezi și:

http://www.replicaonline.ro/se-modifica-legea-rca-transportatorii-nu-mai-protesteaza-290431/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102