REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Trei indivizi străini prinși în FLAGRANT în Constanța: BLOCAȚI în trafic după ce au furat din locuința unei femei

Trei indivizi străini prinși în FLAGRANT în Constanța: BLOCAȚI în trafic după ce au furat din locuința unei femei

Replica API 12 februarie 2016 | 19:06 287

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în ziua de joi, 11 februarie a.c., sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au identificat şi prins în flagrant trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cetăţeni străini, imediat după ce au sustras o sumă de bani din locuinţa unei femei din Constanţa. Aceștia au mai acționat și în capitală, prin aceeași metodă, în sensul că abordau persoane pe strada si, cum nu sunt români, cereau informații despre anumite instituții, după care întrebau dacă se poate să li se schimbe niște dolari. Astfel ajungeau la domiciliul victimei și aici se lăsa chiar și cu violențe.

Acţiunea poliţiştilor Secţiei 7 a survenit în urma sesizării unui bărbat în vârstă de 87 de ani, care, în ziua de miercuri, 10 februarie a.c., în jurul orei 13.00, în timp ce se afla pe strada Teiul Doamnei din capitală împreună cu soţia sa, a fost abordat de două persoane, un bărbat şi o femeie, care l-au întrebat dacă le poate indica cel mai apropiat spital, solicitându-i apoi să le schimbe o sumă de bani pe care aceştia o aveau în dolari. Părţile vătămate s-au deplasat astfel la domiciliul acestora împreună cu cei doi, unde le-au înmânat suma de 600 de lei şi au primit drept gaj, un portofel ce conţinea o sumă de bani în dolari, după care au părăsit apartamentul. La scurt timp, bănuiţii s-au întors la locuinţa părţilor vătămate, sub pretextul că au uitat un telefon mobil, şi profitând de neatenţia acestora au sustras din buzunarul unei haine ce se afla într-un dulap, un plic cu suma de 3.800 de lei. Cei doi fiind surprinşi de bărbatul în vârstă de 87 de ani, pentru a-şi asigura scăparea, au exercitat acte de violenţă fizică, împingându-l şi mai apoi fugind cu suma de bani sustrasă. Imediat, judiciariştii Secţiei 7 Poliţie, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Bihor, au reuşit identificarea unuia dintre bănuiţi, un bărbat în vârstă de 60 de ani, cetăţean de naţionalitate maghiară, precum şi autoturismul pe care acesta îl utilizează pentru deplasare.

Acțiune trasă la indigo în Constanța: autoturismul tâlharilor, blocat în trafic!

Astfel, în ziua de 11 februarie a.c., judiciariştii bucureşteni, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul – I.G.P.R. şi al poliţiştilor I.P.J. – Constanţa, au identificat autoturismul în cauză pe raza Municipiului Constanţa, în interiorul acestuia fiind observate trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie care, între orele 11.15 – 13.05 s-au deplasat pe mai multe străzi din Constanţa, unde au acostat mai multe persoane de vârstă înaintată. În jurul orei 12.40, bănuita a fost observată cum a intrat în vorbă cu o femeie în vârstă de 79 de ani pe care mai apoi a condus-o la autoturismul cu care cei trei se deplasau şi au mers împreună în scara unui bloc, unul dintre bănuiţi rămânând la autoturism, iar după aproximativ 10 minute au părăsit în grabă locaţia. În urma verificărilor efectuate în interiorul blocului, poliţiştii au reuşit identificarea părţii vătămate, stabilind faptul că, cele două persoane, sub pretextul că doresc să schimbe valută, în lei, au determinat-o pe acesta să-i conducă la domiciliu unde, profitând de neatenţia acesteia, i-au sustras suma de 5.200 de lei. După stabilirea comiterii unei noi infracţiuni, poliţiştii au acţionat, blocând în trafic autoturismul cu care bănuiţii se deplasau, reuşind astfel prinderea şi imobilizarea acestora. În urma identificării celor trei, a reieşit faptul că, alături de bărbatul de naţionalitate maghiară, au acţionat în vederea comiterii infracţiunilor, două persoane, un bărbat şi o femeie de naţionalitate slovacă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat, cu cei trei în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor. "Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", potrivit reprezentanților Poliției capitalei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920