REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Trusa medicală auto, obligatorie în doar trei ţări din UE! România, printre ele!

Trusa medicală auto, obligatorie în doar trei ţări din UE! România, printre ele!

Replica API 18 februarie 2017 | 17:25 1700

România este una dintre cele trei ţări din UE în care trusa medicală încă mai este obligatorie în maşini. Şoferii primesc amenzi dacă aceasta lipseşte sau este expirată.

Chiar dacă o au în maşină, mulţi şoferi nu cunosc că trusa medicală are termen de valabilitate, iar unii nu au desfăcut-o niciodată şi nu ştiu nici măcar ce se află în ea.

Managerul Ambulanţei Bucureşti, Alis Grasu, susţine despre componentele trusei medicale auto că sunt destul de greu de folosit pentru o persoană care nu a învăţat tehnici de prim ajutor.

Spre exemplu, trusa medicală auto conţine două pipe orofaringiene, care ajută să respire eventualele victime aflate în stare de inconştienţă, şi care sunt destul de greu de folosit.

De asemenea, în componenţa trusei medicale auto nu intră mănuşile, iar acest lucru poate duce la răspândirea unor boli, mai avertizează medicii.

România, Croaţia şi Austria sunt singurele ţări din UE în care trusa medicală este obligatorie în maşină. În alte ţări, aceasta este doar recomandată. În România, aceleaşi amenzi ca pentru lipsa trusei auto se aplică şi în cazul lipsei unui extinctor, relatează gândul.info.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu trusa trebuie desfiintata ci obligatia de a o avea. Nu strica sa o ai la indemana pentru interventii nepretentiose
2
0
Trusa medicala trebuie desfiintata deoarece incercand s-o folosesc pot face mai mult rau decat bine!
8
1
toturismele cu prezervative din cauciuc,femei de cauciuc gonflabile si mult mai multa muie celor din SPR .
6
0
Da, nu ar trebui sa fie obligatorie. Dar afara ambulanta ajunge la tine in 5-10 minute in caz de ceva. La noi daca patesti ceva pe un drum mai departe de oras, ai ceva de asteptat. Pe dn3 CT-Ostrov de exemplu, cele mai apropriate ambulante ar fi la CT, Baneasa, sau Medgidia. Poate si la Cobadin, nu stiu sigur daca au ambulanta. Daca ai nevoie de ambulanta pe la Deleni sau Adamclisi, ai ceva de asteptat. Triunghiurile sunt utile totusi, mai ales pe autostrada unde se circula cu viteza. Nu stii cum depaseste unul pe banda de urgenta si intra in masina oprita pt ca ai pana, sau alta problema tehn
2
1
Asta ar trcui sa investigheze DNA. Cauciucurile si trusa ,cele mai tari afaceri din Romania. Cine a mincat banii. Astea anchete,nu alea ca nu si-a ascutit creionul la serviciu.
8
0
Se cer anvelope iarna-vara, trusa sanitara,2 buc.triunghiuri reflectorizate,instinctor cu pulbere CO2...De unde sa stie sa le utilizeze un analfabet cu 0 clase primare de catre un asa zis sofer proxenet din Cernavoda?...Cand el nu stie sa ceteasca...
23
1
Eradicati coruptia.
13
0
Da-te-n mortii matii!
0
21
In mainile a 99 la sute din populatie aceste obiecte sunt periculoase si pot face mai mult rau decat bine, soferul nu este medic sa stie cum sa le foloseasca, de asta se platesc taxe si impozite sa vina profesionistii sa salveze vieti.In sua poti fi dat in jdecata daca iti arogi o meserie care nu o cunosti dar romanu se pricepe la toate. Trusa e magariciul unor rahati sa le vina bani gramada constant, nu exista nici un caz documentat in care a salvat vieti.
22
0
vor intelege cei ce vor sa faca aceste controlale : Pai vom actiona intrand in UE ca doar nu vom plati la nesfarsit amenzi ca vrea .... si vom cere si daune morale ce trebuie sa le plateasca persoana ce efectueaza controlul si aplica amenda !
5
0
E simplu. Se introduce cu partea concava in sus pana atinge cerul gurii, dupa aia se rasuceste la 180 grade astfel incat partea curbata sa vina pe directia traheii.
0
8
iar vor sa faca bani pentru bugetul local? sa ne lase dracu in pace toata ziua politia locala opreste bietii oamenii stau la panda in fata nbancilor unde nu sutn parcari. dau amenzi. este oribil ce se intampla faceti parcri prima data apoi dati amenzi. iar cu trusa... e de tot rasul. cine stie sa puna pipa guedel? cum poti opri un incediu cu libricul ala de extinctor? asta e japca
8
9
"manualul cartii". Ce tampenie am putut sa scriu. Am vrut sa spun manualul masinii.
11
3
Trusa medicala are si manusi. Pe langa asta exista si un manual care iti arata cum se foloseste fiecare element din trusa. Unele masini, cum ar fi Mercedes, vin dotate cu trusa medicala. In habitaclu, si nu in portbagaj cum tin romanii trusa, exista un compartiment special pt trusa medicala. Si manualul cartii iti scrie clar si ce chestii expira din trusa aia medicala si trebuie inlocuit periodic.
15
6
niste pesedisti imutiti au adus citeva containere de truse medicale si au trebuit sa le vinda asa ca au dat o lege .
14
13
Ar fi interesant de vazut, cati din cei cu permis din Romania stiu sa citeasca si chiar inteleg ce citesc.
23
0
Inseamna ca vom respecta MCV-ul! UE, bleeeeaaaahhhhhhhhh!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218