REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Turişti din Bucureşti, prădaţi la Eforie: au dormit cu uşile descuiate!

Turişti din Bucureşti, prădaţi la Eforie: au dormit cu uşile descuiate!

Replica API 27 iulie 2015 | 00:08 208

Lăsaţi fără bani, acte şi telefoane

Lăsaţi fără bani, acte şi telefoane

Sursa foto: mondonews.ro

Poliţiştii constănţeni, alături de colegii lor detaşaţi din ţară, acţionează permanent în staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre pentru asigurarea unei vacanţe liniştite turiştilor. Astfel, numai în ultimele zile, poliţiştii au desfăşurat acţiuni specifice, în urma cărora au identificat şi cercetează penal peste 10 persoane bănuite de comiterea unor fapte de natură penală. Opt sunt cercetate pentru furt din societăţi comerciale, patru pentru conducerea unor autovehicule fără permis de conducere, două au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alte două persoane au sustras bunuri dintr-o cameră de hotel. Din analizele efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa se constată faptul că faptele de natură penală, care aduc atingere patrimoniului turiştilor, se comit pe fondul neglijenţei şi a nesupravegherii propriilor bunuri.

De exemplu, poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi de doi turişti din Bucureşti, despre faptul că, în noaptea de 24 iulie a.c., în jurul orei 03.00, la un hotel din Eforie Nord, persoane necunoscute au pătruns în camerele în care erau cazaţi şi au sustras 3.250 de lei, acte personale şi două telefoane mobile. Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor şi recuperarea bunurilor. Însă, în urma cercetărilor, oamenii legii au aflat că aceştia nu au încuiat uşile camerelor unde erau cazaţi. Un caz similar s-a înregistrat şi în data de 7 iulie a.c. Poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi de către doi turişti despre faptul că, în noaptea de 7 spre 8 iulie, în intervalul orar 02.0 0- 05.00, persoane necunoscute au pătruns, pe uşile descuiate, în camerele unde aceştia erau cazaţi, iar din interior au sustras două telefoane mobile, o tabletă electronică şi 650 lei, respectiv un telefon mobil. Amintim şi faptul că preşedintele Festivalului Mamaia Copiilor, dar şi producătorul Tv, Dan Manoliu, s-a trezit şi el cu un hoţ în camera de hotel. Individul a pătruns în cameră şi a început să scotocească, moment în care iubita lui Manoliu s-a trezit. Aceasta a început să ţipe şi atunci hoţul i-a luat poşeta şi a fugit. Femeia a rămas fără un telefon mobil şi suma de 2.000 de lei.

Pentru prevenirea furturilor poliţiştii recomandă turiştilor să: aveţi permanentă grijă de bunurile dumneavoastră şi nu le lăsaţi niciodată nesupravegheate; ţineţi încuiate uşile camerelor de hotel şi închise toate geamurile dacă sunteţi cazaţi la parter şi etajul I al imobilelor; nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate pe plajă; nu lăsaţi nici un bagaj în autovehicule chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva minute; nu vă lăsaţi obiecte de valoare în corturi şi campaţi doar în spaţii special amenajate şi sunaţi de urgenţă la numărul 112 dacă sunteţi în pericol! Din estimările realizate, acest weekend a fost cel mai aglomerat din acest sezon estival.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102