REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Turişti înşelaţi prin metoda Alba - Neagra, în staţiunea Mamaia

Turişti înşelaţi prin metoda Alba - Neagra, în staţiunea Mamaia

Replica API 3 iulie 2015 | 11:49 1001

Mai mulţi indivizi au pus la cale un plan pentru a stoarce turiştii de bani, fiind vorba de cunoscutul joc Alba - Neagra. Potrivit informaţiilor noastre, unii dintre escroci acţionează chiar pe pasarela de la ieşire din Satul de Vacanţă, acolo unde o femeie a rămas fără sute de lei în câteva minute. Totodată, în zona Cazino, un bărbat din Bucureşti a rămas fără 300 de lei. Oamenii legii au intrat pe fir şi, în ultimele două săptămâni, au depistat cinci cazuri de practicare ilegală a jocului. În aceste fapte au fost implicate şi alte 19 persoane, „ajutoarele” de nădejde ale coordonatorilor.

Escrocii şi-au împărţit bine „treburile”. Astfel, unii dintre ei se dau drept clienţi şi câştigă, tocmai pentru a atrage în plasă victimele. Ultima faptă de acest gen s-a petrecut miercuri, 1 iulie a.c., la ora 20.30, în staţiunea Mamaia, pe faleză, în apropierea Cazinoului. O persoană, cu o măsuţă pe care se afla un covoraş, învârtea de zor trei cutii de chibrituri, în interiorul uneia fiind două biluţe din burete. În jurul acestuia, doi complici, care pariau sume de bani şi care mai mereu ghiceau în ce cutie se aflau biluţele şi astfel intrau în posesia banilor. Cel de la măsuţă, „creierul acţiunii", îngândurat, supărat şi nervos că mai tot timpul pierde, îi invita şi pe cei din mulţime să joace. Din păcate mulţi turişti au căzut în plasa acestora, unul dintre ei, M.S., de 37 ani, din Bucureşti, care le-a povestit jandarmilor că în cinci minute a lăsat la masă peste 300 lei. Deschiderea a fost de 10 lei, a câştigat, au trecut la 50 de lei şi „surpriză” iar a câştigat. Când s-a trecut la 100 lei, acesta a pierdut de fiecare dată. Din fericire pentru el şi-a recuperat întreaga sumă de bani cu ajutorul jandarmilor. Mai trebuie să adăugăm că pe lângă cei doi complici mai se adaugă cel puţin un alt „susţinător”, la distanţă de ei, care ţine de şase şi dă alarma când în zonă îşi fac apariţia echipajele de ordine publică. De obicei, apar la sfârşit de săptămână, se amplasează strategic, pe podul din Satul de Vacanţă, pe pasarela care face legătura cu staţiunea Mamaia, zona Perla şi în apropiere de piaţa Cazinoului din Mamaia, pentru a putea să dispară cât mai repede. Toţi cei în cauză au fost sancţionaţi conform legii, cu câte 500 de lei şi obiectele au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Ce este Alba – Neagra şi cum să nu picăm în plasă!

Menţionăm că, potrivit wikipedia, jocul necesită trei recipiente (pahare de plastic, cutii de chibrituri, capace, etc.) și o minge mică și moale sau trei obiecte identice pe o față dar cu unul din ele marcat pe spate (de exemplu trei cărți de joc din care cartea câștigătoare a fost anunțată jucătorilor înainte de a juca). Scopul jocului este de a ghici unde este mingea/cartea câștigătoare după ce operatorul a amestecat cărțile/paharele în fața jucătorului. Deși poate fi jucat pe aproape orice suprafață plată, deseori este jucat pe un covoraș sau o bucată de carton. Chiar dacă jocul pare a avea o posibilitate de câștig înaltă, (1 din 3 plus faptul că jucătorul știe unde e mingea și o urmărește când operatorul amestecă paharele) în mâinile unui operatorul abil în tehnica prestidigitației e practic imposibil să câștigi. Pentru a nu fi victimele acestor persoane, Jandarmeria Constanţa recomandă să nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc. Evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câştig de bani. Dacă daţi curs unor astfel de abordări şi vă implicaţi în jocuri de noroc ilegale, puteţi fi pasibili de sancţiune contravenţională. În cazul în care acceptaţi să participaţi la astfel de jocuri stradale, şi scoateţi bani din buzunar sau geantă, puteţi fi văzut, urmărit şi astfel veţi deveni victima unei tâlhării.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369