REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Turneul Campioanelor 2014: Simona Halep, învinsă de Ana Ivanovic, scor 6-7, 6-3, 3-6

Turneul Campioanelor 2014: Simona Halep, învinsă de Ana Ivanovic, scor 6-7, 6-3, 3-6

Replica API 24 octombrie 2014 | 17:39 146

Românca este oficial pe primul loc în grupă şi o va întâlni pe Radwanska

Românca este oficial pe primul loc în grupă şi o va întâlni pe Radwanska

Constănţeanca Simona Halep şi-a asigurat primul loc în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor, după primul set al disputei cu Ana Ivanovic. Ea a pierdut cu 6-7, dar a câştigat suficiente game-uri cât să nu fie întrecută în clasament. Sâmbătă, în semifinale, Halep o va întâlni pe Agnieszka Radwanska.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de sârboaica Ana Ivanovic cu 7-6, 3-6, 6-3, dar s-a calificat alături de americanca Serena Williams în semifinalele de sâmbătă.

În primul set, Halep, cu un joc variat și precis s-a distanțat firesc la 5-2, dar sârboaica Ivanovic a continuat să lupte și a revenit neașteptat, egalând situația la 5-5. Ambele jucătoare își câștigă apoi serviciul și primul act ajunge la tie-break. Simona începe prost și este condusă cu 5-2, revine însă și conduce cu 6-5, cu minge de set pe serviciul sârboaicei. Ivanovic nu cedează și obține la rândul ei 2 mingi de set, o concretizează pe a doua la 8-7 și câștigă cu 7-6 setul, care a fost controlat în totalitate până la 5-2 de româncă.

Al doilea set are o desfășurare asemănătoare, Halep se desprinde la 4-1, se ajunge la 5-3, cu românca la serviciu care nu mai ratează această oportunitate și tranșează setul în favoarea ei cu 6-3, dar în același timp o califică pe Serena Williams în semifinale. Ivanovic avea nevoie de o victorie în 2 seturi pentru a se califica în semifinale, în dauna americancei.

Actul final a consemnat echilibrul până la 4-3 în favoarea sârboaicei, care a făcut break și apoi și-a concretizat serviciul, adjudecându-și setul și meciul cu 7-6, 3-6, 6-3.

Pentru calificarea în semifinale, Halep și-a asigurat un cec de 463.000 dolari și 530 puncte WTA.

Simona Halep este a treia româncă care s-a calificat pentru Turneul Campioanelor, după Virginia Ruzici și Irina Spîrlea. În faza semifinalelor, ea o va întâlni sâmbătă pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 2 în Grupa Albă, cu o singură victorie, la jucătoarea cehă Petra Kvitova.

Simona Halep este condusă cu 4-2 de Radwanska la meciurile directe. Cele 2 jucătoare s-au înfruntat de 2 ori pe hard în acest an și scorul este 1-1. Poloneza s-a impus cu 6-3, 6-4 la Indian Wells în semifinale, iar constănțeanca a câștigat cu 7-5, 6-2 la Doha.

În cealaltă semifinală de la Turneul Campioanelor, daneza Caroline Wozniacki va primi replica americancei Serena Williams.

UPDATE - 3-6: Ivanovici câştigă meciul, dar este eliminată! Simona Halep termină grupa pe primul loc şi o va întâlni mâine pe Radwanska pentru un loc în finală

UPDATE - 3-5: Ana Ivanovic face primul break al decisivului și va servi pentru meci.

- 3-4: Sârboaica se menține la conducere.

- 3-3: Niciun break în setul decisiv. Se merge cap la cap.

- 2-3: Sârboaica câștigă greu pe propriul serviciu, dar se menține la conducere în decisiv.

- 2-2: Halep egalează într-un game încheiat cu un ace.

- 1-2: Ivanovic a anulat trei mingi de break ale sportivei noastre și conduce în decisiv.

- 1-1: Românca își face serviciul și egalează. Ivanovic comite tot mai multe greșeli neforțate.

- 0-1: Ivanovic începe bine setul decisiv și câștigă primul game.

- 6-3: Simona își adjudecă setul secund și trimite meciul în decisiv. Ana Ivanovic este eliminată din competiție, iar Serena Williams este calificată în semifinale.

- 5-3: Halep a salvat incredibil o minge de 4-4 și a făcut break pentru 5-3. Românca va servi pentru set.

- 4-3: Scenariul primului set pare să se repete. Sârboaica face break-ul și va servi pentru a egala la 5.

- 4-2: Ivanovici are mari dificultăți în a-și face serviciul. Românca a avut chiar o minge de 5-1, anulată însă de sârboaică.

- 4-1: La fel ca în primul set, românca se desprinde la jumătatea actului.

- 3-1: Românca face break-ul într-un game încheiat cu o dublă greșeală de Ivanovic.

- 2-1: Halep își câștigă serviciul la 15.

- 1-1: Ivanovic egalează după două puncte extrem de spectaculoase câștigate pe final de game.

- 1-0: Simona Halep și-a făcut fără emoții serviciul în primul game al setului 2.

- 6-7: Ana Ivanovic câștigă dramatic primul set, cu 7-9 în tie-break, după ce a fost condusă cu 5-2 la game-uri. Halep a avut minge de set la 6-5, pe serviciul advers. Ivanovic a avut minge de set la 6-7, tot pe serviciul advers. Sârboaica a reușit să concretizeze mingea de set de pe propriul serviciu, la 7-8. Liderul mondial, Serena Williams, are emoții pentru calificarea în semifinale. Dacă Ana Ivanovic se impune și în setul secund, americanca pleacă acasă, iar alături de Halep va merge în semifinale sportiva sârboaică.

- 6-6: Halep câștigă game-ul pe propriul serviciu și împinge setul în tie-break.

- 5-6: Ivanovici revine la conducere. Halep va servi pentru tie-break.

- 5-5: Sârboaica își continuă revenirea în primul set și egalează.

- 5-4: Ivanovic își face serviciul și se apropie. Simona va servi însă din nou pentru adjudecarea setului.

- 5-3: Ivanovic supraviețuiește. Sârboaica a avut trei mingi de break, românca a egalat, după care Ana a reușit să se impună la avantaj. Simona a mai corectat o decizie a arbitrilor printr-un challenge.

- 5-2: Simona Halep reușește re-break-ul și va servi pentru câștigarea setului. Un set câștigat de româncă înseamna calificarea Serenei Williams în semifinalele de la Singapore. Cu cele cinci game-uri, Simona și-a asigurat calificarea de pe primul loc în penultimul act al competiției, unde o va întâlni pe Agnieszka Radwanska, cea care a terminat pe locul secund Grupa Albă.

- 4-2: Ivanovic face primul break al ei și se menține în set.

- 4-1: Sportiva noastră returnează excelent și mai face un break. Ivanovic a salvat o minge de 4-1, însă a doua a fost concretizată de româncă.

- 3-1: Halep revine fantastic de la 0-40 și își câștigă serviciul.

- 2-1: Românca face break după un challenge foarte inspirat cerut la 30-40. Sârboaica a servit atunci un ace, arbitrul a anunțat 1-2 pentru Ivanovic. Românca a cerut însă challenge și reluarea a arătat că serviciul a fost puțin afară. Ivanovic a făcut dublă greșeală, după care sportiva noastră a câștigat break-ul și a trecut la conducere. Simona a reușit până acum câteva lovituri câștigătoare superbe, care au mușcat tușele.

- 1-1: Halep egalează fără probleme, după un game la 30.

- 0-1: Ivanovic și-a câștigat fără prea mari emoții serviciul, la 15. Singurul punct al româncei a fost reușit cu un retur superb.

- 14:40 - Începe meciul Simona Halep - Ana Ivanovic. Sârboaica servește.

- 14:34 - Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească în primul game al jocului. Cele două sportive se încălzesc câteva minute, înainte de startul partidei.

- 14:32 - Cele două jucătoare își fac apariția în arena de la Singapore. Ana Ivanovic a intrat prima pe teren, urmată de Simona Halep.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614