REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Udrea, despre PNL-PDL: Nu există nici o garanţie că nu vor merge la braţul lui Ponta

Udrea, despre PNL-PDL: Nu există nici o garanţie că nu vor merge la braţul lui Ponta

Replica API 28 iulie 2014 | 00:00 150

Elena Udrea a participat, sâmbătă, la Mamaia, la o acţiune organizată de tineretul PMP, unde a schimbat câteva pase cu reprezentanţii partidului care au jucat fotbal pe plajă. Udrea nu a ezitat să vorbească presei despre fuziunea PNL-PDL. "Unde este interesul electoratului în legătură cu ceea ce se întâmplă astăzi? N-am auzit nimic nici de la domnul Blaga, nici de la Iohannis sau Antonescu despre ce câştigă electoratul din această fuziune. Am înţeles ce câştigă liderii celor două partide, care se salvează reciproc şi ocupă nişte funcţii în noul partid, dar electoratul ce câştigă din faptul că se unesc cele două partide? Evident că liberalii nu aveau de ce să refuze şansa nesperată de a desfiinţa partidul care i-a umilit de atâtea ori în alegeri, câştigând în acelaşi timp şi niste structuri considerate printre cele mai bune!", a spus Udrea. Tot ea a accentuat ideea că nu există nici o garanţie că noul partid "nu se va duce din nou la braţul lui Victor Ponta". Udrea consideră că fuziunea PNL cu PDL este un proiect şubred.

"Încă un motiv pentru a vedea cât de şubred este acest proiect pe care ei (PNL şi PDL- n.r.) se grăbesc să îl facă astăzi. Ne putem trezi că după ce am avut un candidat la alegerile europarlamentare care se pare că va fi declarat incompatibil şi la Parlamentul European, să avem un candidat la prezidenţiale care va fi declarat incompatibil în toamnă ", a declarat Elena Udrea, sâmbătă, întrebată despre posibilitatea ca liderul PNL, Klaus Iohannis, să fie declarat incompatibil. "Astăzi (sâmbătă -n.r.) este o zi neagră în istoria politică post-decembristă. Partidul celei mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare! După ce au prăbuşit partidul care a dat de trei ori primarul Capitalei şi de două ori Preşedintele României, care a condus România şi a scos-o din cea mai grea criză economică a ultimilor 80 de ani, ducându-l la un jenant 12% la europarlamentare, cei care sunt în fruntea lui astăzi au ales să îl topească în PNL. Ca să nu se vadă că sunt neputincioşi în a-i oferi un viitor. Unirea de astăzi se face sub pretextul consolidării dreptei, de care îi durea în cot când PNL era cu PSD, iar Vasile Blaga şi ai lui visau cum vor lua 30% după despărţirea de Băsescu şi plecarea mea la PMP", susţine Udrea.

"Din multe puncte de vedere, avem de-a face doar cu o variantă mai soft al proiectului girat de Dan Voiculescu în urmă cu trei ani şi jumătate. O diferenţă este că acesta nu are nici pe departe tracţiunea electorală a vechiului USL. Şi nimic nu garantează că noul PNL nu se va duce iar în braţele lui Victor Ponta. Îmi pare rău de toţi cei marginalizaţi astăzi în PDL care vor fi puşi la colţ şi mai tare în noul PNL şi sper să-şi găsească un drum mai bun. Vasile Blaga spunea că şi de va fi să rămână ultimul în PDL, el va stinge lumina, dar nu va pleca niciodată altundeva. Aşa este! Din păcate, astăzi se ţine de cuvânt, cel puţin în parte: stinge lumina Partidului Democrat Liberal! Vasile Blaga spune: Adio PDL!", mai susţine.

Menţionăm că reprezentanţii PDL şi ai PNL au aproabt sâmbătă, în unanimitate, într-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire dintre PDL şi PNL şi statutul noului partid. Protocolul de fuziune dintre PNL şi PDL fusese adoptat şi separat de reprezentanţii PNL, respectiv ai PDL. Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat că aprobarea fuziunii înseamnă semnarea certificatului de naştere al celui mai mare partid de centru-dreapta din istoria modernă a României. Congresul s-a încheiat pe acordurile fostului imn al PDL, "Verde înrourat", democrat-liberalii de la tribună, dar şi delegaţii PDL cântând, în timp ce liberalii doar au aplaudat.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369