REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

UE nu are mijloace legale pentru a garanta calitatea uniformă a produselor alimentare

UE nu are mijloace legale pentru a garanta calitatea uniformă a produselor alimentare

Replica API 24 februarie 2017 | 00:00 350

Comisarul european pentru sănătate

Comisarul european pentru sănătate

Vytenis Andriukaitis

Reglementările comunitare nu conțin dispoziții conform cărora Uniunea Europeană i-ar putea urmări în justiție pe producătorii de alimente care distribuie în orice stat membru bunuri de calitate diferită sub același brand, a declarat joi comisarul european pentru sănătate și siguranța alimentelor, Vytenis Andriukaitis, citat de publicația Magyar Idok din Ungaria, transmite MTI.

Vytenis Andriukaitis a sugerat că firmele din domeniul alimentar nu pot fi obligate să-și adapteze produsele la gustul național sau la puterea de cumpărare. În schimb, comisarul i-a încurajat pe consumatori să facă reclamații la organizațiile de protecție a consumatorilor și să ceară o calitate uniformă indiferent de țara în care sunt comercializate produsele.

Companiile ar putea decide să folosească ingrediente diferite în state diferite, dar consumatorii trebuie informați cu exactitate, iar compoziția fiecărui produs trebuie clar indicată și făcută disponibilă cumpărătorilor, a explicat comisarul european pentru sănătate și siguranța alimentelor.

Declarația sa vine după ce, marți, ministrul Agriculturii din Cehia, Marian Jurecka, a anunțat că țara sa va cere Uniunii Europene să interzică vânzarea de produse alimentare de calitate inferioară în Europa de Est de către aceleași mărci care comercializează produse mai bune în Occident.

Prin această inițiativă, autoritățile din Cehia se alătură celor din Slovacia și Ungaria, care susțin și ele că firmele multinaționale din domeniul alimentar vând produse de o calitate mai slabă pe piețele mai sărace și mai puțin competitive din est.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimeni nu este obligat sa faca receptia produselor care nu se incadreaza normelor de calitate . In regula,fabricantii nu vor sa fie corecti,sa ramana cu marfa in stoc. La noi problema este cu importatorii locali,ei sunt cei care pentru parandarat cumpara si apoi distribuie porcariile pe pietele romanesti. Nu mai cumparati marfa prosta si basta,sa stea pe rafturi pana dau faliment cei ce aduc asa ceva.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369