REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un an de la moartea pompierului Fripis! Mesaje emoţionante

Un an de la moartea pompierului Fripis! Mesaje emoţionante

Replica API 30 august 2016 | 00:00 185

In memoriam

In memoriam

Un an de la tragedie! „Ziua de 29 august 2015 va rămâne pentru totdeauna în sufletele pompierilor constănţeni ca o dată de referinţă, cu o importantă încărcătură emoţională, o zi tristă, pentru că unul dintre noi, dintre salvatori, sublocotenentul (post-mortem) Fripis Marius-Daniel, şi-a pierdut viaţa în linia întâi, la datorie, în timpul unei misiuni”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea!

„Pompierul constănţean a participat în acea dimineaţă la o intervenţie într-o gospodărie din municipiu, unde o butelie abia montată luase foc. Proprietarul o scosese în curte şi pusese pături pe ea pentru a înăbuşi flacăra. Era o misiune aparent obişnuită, însă avea să se încheie cu o tragedie pentru unul dintre ostaşii de foc.

Comandant de echipaj în acea zi, Marius-Daniel Fripis a fost primul care a pătruns în curte şi exact în momentul în care a ajuns lângă butelie, aceasta a explodat. Colegul său, care era cu un pas în urma sa a scăpat cu viaţă, pentru că nu apucase să treacă de colţul casei, locul în care avusese loc explozia. Daniel a murit pe loc, fără nici o şansă de supravieţuire” – este ceea ce relatează, la un an de la nenorocire, colegii celui ce a fost Daniel Fripis.

Mesajul soţiei:

"As putea să vorbesc la nesfârșit despre Dani al meu, despre Dani -tată, despre Dani - soț, despre Dani -prieten, despre Dani - cel care își iubea foarte mult nepotii, despre omul care m-a susținut si incurajat mereu în tot ceea ce am făcut. Avea un suflet frumos, blând, vesel, iubitor, tandru, muncitor, era plin de glume, îi plăcea enorm să mă provoace si să mă necăjeasca și nu adormea niciodată fără să mă împace. Îmi povestea fiecare interventie a lui, ca un om pasionat de ceea ce făcea. Recunosc, m-am temut de ce era mai rău și i-am spus de foarte multe ori să renunțe că nu merită, dar lui îi intrase deja în sânge. Avea un curaj nebun și o putere de muncă uimitoare, era implicat într-o mie de lucruri și nu obosea niciodată.

29 august 2015, o zi de sâmbătă. Eu, acasă și un pic la birou, Dani e de serviciu, iar Sebi e în drum spre munte. Suntem ușor îngrijorați de drumul lui Sebi cu mașina și discutam pe wpp și la telefon. Mă surprinde grija lui Dani, de obicei, eu mă panichez. E ora 11. Glumește cu mine si ne întoarcem fiecare la treburile noastre. Și sună din nou telefonul... Nu, nu e Dani! Un prieten îmi spune că Dani a avut un accident și închide.

Mă îmbrac în grabă și plec fără să gândesc, vreau să-l găsesc. Îmi doresc cu disperare sa fie viu, și de aceea mă îndrept cu Cosmin spre spital. În oras, sirene de salvare și de pompieri sună continuu. Profit de un semafor, cobor din mașină și încerc să aflu de la un coleg dintr-o mașină de pompieri unde e Dani. Mă vede, se închină, dă neputincios din umeri și mașina pleacă din loc. La 112, operatoare îmi spune că explozia a avut loc pe strada Tabla Butii și totuși Smurd-ul merge spre spital.

În urgență, un pompier e pe masa de consultații și sunt convinsă ca e vorba de Dani și că e viu, dar nu e așa... Într-un târziu, mă tăvălesc de durere pe sălile spitalului, așa cum visasem cu vreo lună înainte și mă trezisem speriată, fără să știu de ce o fac... Dani murise. Astăzi știu că nimic nu mai poate fi schimbat. Iubitul meu drag a plecat într-o lume mai bună, într-o lume unde nu există griji, ne veghează de acolo, de Sus, din Ceruri. Ne lipsești enorm, dragul meu! Rămâi veșnic în sufletul meu ca o comoară adânc ascunsă, plină de amintiri frumoase ! Odihneste-te în pace, iubitule! Te vom iubi mereu!".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367