REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un constănțean se revoltă: Mi-a sărit în ochi jegul de pe pereți şi stativele ruginite pentru perfuzii

Un constănțean se revoltă: Mi-a sărit în ochi jegul de pe pereți şi stativele ruginite pentru perfuzii

Replica API 31 august 2015 | 00:00 191

Alo, Bănicioiu, unde-s fondurile pentru Spitalul Judeţean Constanţa?

Alo, Bănicioiu, unde-s fondurile pentru Spitalul Judeţean Constanţa?

Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Constanța este adus, din nou, în discuție după ce, în spațiul public au apărut mai multe fotografii postate de un tânăr pe pagina sa de Facebook. Deşi Spitalul Judeţean se află într-o continuă reabilitare, în unele secţii gândacii colcăie nestingheriţi. Gândacii sunt prezenţi în secţii precum Medicală sau Neurologie. Lucian Cristocea povesteşte că a fost, sâmbătă, în vizită la bunica sa, internată în spital, iar ceea ce a găsit în salon l-a frapat: „gândaci în paturi, pereți, podea și noptiere ruginite”.

„ Citește asta dacă locuiești în Constanta, nu vei regreta,bine, doar dacă mănânci. Azi (sâmbătă- n.r.) am fost la Spitalul Județean Constanta să îmi vizitez bunica. Foarte fericit că o văd, intru în salonul în care se afla, bucuros o îmbrățișez apoi inevitabil observ aceste... cică noptiere pentru a-ți pune mâncarea, lucrurile etc. Am zis că nu se poate așa ceva.

Mai stăm puțin de vorbă după care îmi spune că nu a putut să doarmă toată noaptea (credeam că a durut-o ceva) spunând că au umblat carcalacii pe pereți pe lângă patul ei și nu a putut să doarmă știind chestia asta. Mai mult decât atât, asistentele i-au spus să își pună un prosop ud pe cap peste noapte ca să nu se urce carcalacii pe ea și să lase lumină aprinsă ca să apăra chiar toţi.

După ce am auzit acestea, am început să mă uit prin salon după vietăți,crăpături și ce am găsit.... doi paianjeni la capul patului, încă 3 sub un singur pat, încă unul în baie… gândaci peste tot, pe pereți și pe podea… Între timp mi-a sărit în ochi jegul de pe pereți/podea/noptierele ruginite, pline cu mizerie și gândaci, stative ruginite pentru perfuzii. Un Share să vadă tot poporul pentru a face o schimbare în acest spital, pentru noi, pentru familie, pentru prieteni, pentru toți locuitorii Constantei și nu numai“, a scris tânărul.

Managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Reamintim faptul că, la începutul acestui an, mai multe mămici s-au scandalizat, pe Facebook, din cauza condițiilor din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean. Atunci, peste 50 de persoane s-au strâns în faţa unității sperând că situaţia se va îmbunătăţi. Ulterior, managerul Dănuț Căpățână a anunţat că a obținut bani pentru renovarea secției de la Ministerul Sănătăţii şi administraţia locală. Jumătate, va fi gata să-și primească pacienții pe 15 septembrie, urmând ca și cealaltă jumătate să fie dată în folosință până la sfârșitul anului.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614