REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un CRIMINAL din Dobromir a BĂTUT RECORDUL la ŢEPE din PENITENCIAR! Oare gardienii ce păzesc?!

Un CRIMINAL din Dobromir a BĂTUT RECORDUL la ŢEPE din PENITENCIAR! Oare gardienii ce păzesc?!

Replica API 2 noiembrie 2016 | 00:00 556

Alo, se aude acolo, sus?

Alo, se aude acolo, sus?

Anchete de proporții, filaje și resurse consumate! Toate acestea pentru "stârpirea" înșelăciunilor prin metoda Accidentul, polițiștii și procurorii depunând eforturi pentru finalizarea cercetărilor și tragerea la răspundere a făptașilor. Însă, de multe ori, totul se dovedește a fi în zadar și asta pentru că nu se face nimic acolo de unde pornește totul: în penitenciare. Cel mai bun exemplu este legal de un individ din Dobromir, condamnat pentru omor, care se află în Penitenciarul Tulcea, acolo unde a tot dat țepe prin telefon, alegându-se cu alte dosare penale pentru înșelăciune, ultimul cam prin iulie anul curent. Și, având în vedere perchezițiile din pușcărie și toate cele, am zice că așa ceva nu se va întâmpla în veci. Da' de unde! În octombrie, același individ a mai fost implicat în vreo 5 fapte. Prin urmare, stăm și ne întrebăm: la ce bun toate anchetele și cheltuielile din bugetul statului?

Înșelăciunile prim metoda Accidentul încă sunt prezente, în ciuda tuturor acțiunilor de prevenire dar și a anchetelor oamenilor legii. Și, cum totul pleacă de la deținuții care contactează persoanele vătămate, stăm și ne întrebăm cum de nu se rezolvă odată problema cu telefoanele mobile ce intră pe mâna persoanelor private de libertate, aflate în penitenciare. Cel mai bun exemplu este legat de un individ, Valentin Cristian Eremia, din Dobromir, condamnat pentru omor. Apoi s-a apucat de înșelăciuni prin metoda mai sus amintită, a fost "vizitat" și de mascați și iată că lovește din nou, prin aceeași metodă.

Cum de este posibil? Simplu: are acces la telefoane mobile. Reîntorcându-ne la activitatea sa infracțională, Eremia a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, pe 6.07.2007, la 20 de ani şi 6 luni închisoare, pentru omor. Dar mai fusese condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare, pe 6.04.2005, de Judecătoria Medgidia. A fost introdus în penitenciar, ajungând la Tulcea. Apoi, în timp ce se afla la închisoare, s-a apucat de dat ţepe prin telefon, întocmindu-se noi dosare pe numele său, pentru înşelăciune.

În 2014, el fusese deja transferat la Penitenciarul Galaţi, iar pe 11.12.2014, Judecătoria Reşiţa se chinuia să-i contopească pedepsele. Prin urmare, Eremia s-a ales cu 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, care a fost contopită cu restul de pedeapsă rămas neexecutat de 14 ani 11 luni şi 15 zile din pedeapsa de 20 ani şi 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.291/06.07.2007, rămasă definitivă prin decizia penală nr.4740/15.10.2007 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Tot la acea dată s-a stabilit că infracţiunea dedusă judecăţii era concurentă cu infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 16 ani 1 lună şi 24 de zile prin sentinţa penală din 1.03.2012, pronunţată de Judecătoria Panciu, rămasă definitivă pe 8.06.2012 la Curtea de Apel Galaţi. În final, el a fost condamnat la 18 ani, o lună şi 24 de zile, în regim de detenţie.

Lovitură după lovitură! Oare angajații penitenciarelor ce păzesc?

Apoi i s-au pus în cârcă și faptele sale infracționale cercetate până în februarie 2016 , iar în iulie s-a ales cu un nou dosar penal. Și nu a trecut mult timp și a lovit din nou. Astfel, urmare a cercetărilor efectuate în cazul unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda Accidentul, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța l-au depistat pe Alexandru George Grigore., în vârstă de 23 de ani, din localitatea Crucea – județul Constanța, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 27.10.2016, ora 15.30, tânărul a fost prins în flagrant de către polițiștii constănțeni, fiind reținut pe bază de ordonanță și introdus în C.R.A.P. Constanța,.

Se pare că el era coordonat de un individ din Dobromir (născut în Medgidia), închis în penitenciarul Tulcea, fiind vorba chiar despre Eremia. Până au acum au fost probate în sarcina lor 5 fapte, dar cercetările continuă. Cât despre săgeată (Alexandru George Grigore), se află în arest la domiciliu, cu precizarea: " să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu inculpatul Eremia Valentin Cristian, persoanele vătămate Lambrinca C., Eugenia A., Argentina B., Dumitra C. şi Anastasia Ș. sau cu membrii de familie ai acestora", potrivit minutei judecătorești. Prin urmare, având în vedere că totul pleacă din pușcării, oare când se vor lua măsuri de a stârpi răul de la rădăcină?

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614