REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un hoț care a terorizat Constanța, IERTAT de victime! Mai are puțin și iese din penitenciar... Atunci să vă țineți!

Un hoț care a terorizat Constanța, IERTAT de victime! Mai are puțin și iese din penitenciar... Atunci să vă țineți!

Replica API 11 ianuarie 2017 | 12:38 796

Peste 40 de spargeri

Peste 40 de spargeri

Ziadin Veli a făcut parte dintr-o grupare infracțională specializată în furturi din locuințe, care a terorizat Constanța. Oamenii legii au declanșat cercetările, au identificat infractorii, au fost efectuate percheziții, documentată activitatea infracțională însă, ce să vezi!, o mare parte dintre victime au decis să-i ierte! Prin urmare, individul mai sus precizat a fost condamnat la 2 ani de închisoare, din care i s-a scăzut perioada arestului, iar acum este la un pas de libertate.

Totul a pornit de la investigarea a trei furturi și așa au fost identificaţi nouă indivizi cu vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani. Este vorba despre Aidar Mustan, de 25 ani, Ziadin Veli, de 25 ani, Seiznur Veli, de 23 ani, Bahar Bacî, de 31 ani, Mamut P., de 19 ani, Sali Pomac, de 23 ani şi Ibram Ibram, de 31 ani. Alături de ei acţionau şi un minor de 16 ani, V.M., dar şi o fată pe nume Sofica Regep, de 18 ani. Din probele administrate de oamenii legii și procurori a rezultat faptul că membrii grupării au comis, sub diverse participaţii, în perioada 2013-2014, peste 40 de spargeri de locuinţe, pe raza judeţului Constanţa, cu un prejudiciu estimat la 265.000 de lei, din care poliţiştii au recuperat până în prezent 15%. Membrii grupării trimiteau la înaintare minori să sustragă bani, valută, bijuterii, dar şi aparatură electronică, după ce, în prealabil, se documentau cu privire la prezenţa victimei la domiciliu, bunurile şi valorile deţinute, dar şi cu privire la modalitatea de a pătrunde în locuinţă. Cel mai mic dintre hoţi abia împlinise 11 ani în 2015. „Extinzând cercetările s-a stabilit că aceştia sunt bănuiţi şi de comiterea altor 41 de furturi sau tentative de furt din locuinţe, amplasate pe raza judeţului Constanţa, comise în intervalul martie 2013-septembrie 2014 şi înregistrate iniţial cu autor necunoscut. Ca particularitate a modului de operare s-a remarcat faptul că, persoanele menţionate mai sus aveau rolul de a coordona activitatea infracţională a mai multor minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, cărora le înlesneau pătrunderea în locuinţe, asigurau paza în timpul comiterii infracţiunii şi ulterior preluau şi valorificau bunurile sustrase. S-a stabilit că, în urma faptelor comise a fost creat un prejudiciu de aproximativ 265.000 lei, recuperat în proportie de 15%”, au declarat atunci oamenii legii. Aidar Mustan, Zidan Veli, Seiznur Veli şi Bahar Bacî, au fost reţinuţi iniţial pe bază de ordonanţe, iar vineri, 20 februarie 2015, în baza probatoriului administrat, au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită de către instanţă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea preventivă a celor patru. În cauză au fost cercetaţi în stare de arest preventiv şi minorii Amiş Geilan, de 17 ani şi Amiş Ialcin de 15 ani, dar şi Sali Pomac, Sofica Regep şi Ibram Ibram, arestaţi în alte cauze.

Peste 40 de spargeri în Constanța. Acum... la un pas de libertate

A urmat judecata și apoi, pe 16.10.2015, au curs condamnările la Judecătoria Constanța. Dar aici a venit surpriza: mai multe părți vătămate au decis să-i ierte pe infractori, între care s-a aflat și Ziadin Veli. Astfel, au fost încheiate mai multe acorduri de mediere, între care și cu Lăcrămioara V., Marioara S., Melat C., Marius H., Enache G., Gergen S., Victor S.. "condamnă pe inculpatul Veli Ziadin la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat persoană vătămată Georgeta B.", potrivit minutei judecătorești. Decizia a rămas definitivă pe 8.02.2016, la Curtea de Apel Constanța. De precizat este că individului i s-a scăzut și perioada arestului preventiv, iar pedeapsa a rămas mult mai mică. Judecătoria Medgidia deja i-a acceptat cererea de eliberare condiționată iar contestația va fi judecată la Tribunalul Constanța, pe 30.01.2017. Atunci se va decide dacă va părăsi penitenciarul. Și atunci să ne ținem...

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi e asa o scarba de toate ciorile astea. candva ma gandeam ca ar fi bine sa moara, sa le vad pe toate sapun. Altcandva ma gandeam ca ar fi bine sa fie izolati sau incarcerati .. dar nici asa nu e bine, pentru ca asta costa. Acum prefer sa ii vad injositi, sa fie pusi la munca fara a fi remunerati, sa nu ridice privirea din pamant, sa invete ca ei sunt o rasa inferioara si trebuie sa dispara.
2
0
Gresit.Ciori OK numiti pe tigani.Ei nu sunt tigani ci turci musulmani.Vezi Posts Chiliei sau Henri Coanda.... Mustan,Ziadin.. Ali..S.m.d.... sunt nume de musulmani
4
0
Moarte ciorilor si celor care au masini inmatriculate in Bg
2
0
ATENTIE ! Daca vedeti taxi cu numaru de inmatriculare CT 71 TAN , luati-va masuri de precautie !Ieri stateau in zona Mihai vitezul colt cu dobrogeanul Gherea si au fost recunoscuti de un politist in civil si cand aufost luati la intrebari au plecat fara sa dea explicati . Sunt 3 ciori din Piata Chiliei . Asadar , aveti grija !
1
0
Moarte ciorilor!!!! futule mortii de scursuri borate. Nu i-ar strange dracului cineva si sa e dea foc
5
1
Pai o solutie ar fi sa cumparam toti arme si cum intra pe proprietate, poc! Daca derbedeii vor fi lasati in continuare sa-si faca de cap , datorita unor legi care nu au fost indreptate, vom ajunge sa ne facem dreptate singuri! Mai rau este ca cra-cra trimit ciorile mici sa fure si astia vezi Doamne , sunt minori si nu raspund in fata legii! Atentie la faptul ca se va ajunge ca minoritatile , datorita multiplelor drepturi sa ne impuna cum sa traim noi, majoritarii! Deja , au mai multe drepturi decat noi!!!???...
3
2
Legi de tot cacatul. Daca victimele sunt amenintate sa-si retraga plangerile,infractorii scapa? Paicum ramane cu probele solide administrate de procurori si judecate de judecatori? Fapta facuta ramane facuta,cum sa eliberezi mai devreme ticalosi care asa sunt incurajati sa mai comita si altele? Uite asa se pierde si mai mult din numarul mic al celor care mai aveau cat de cat sperante in Justitia romaneasca.
4
1
Ai prins cioara pe proprietate privata la furat? Rupt miinile, picioarele
6
2
Nu-i nis o diferenta in un hot de gaini si un hot din bani poporului ,,din buget...
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614