REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un imobil de la malul mării ar putea fi introdus în circuitul turistic: „Aici se face TRAFIC de CANABIS! Mascaţii sunt din nou la descinderi!”

Un imobil de la malul mării ar putea fi introdus în circuitul turistic: „Aici se face TRAFIC de CANABIS! Mascaţii sunt din nou la descinderi!”

Replica API 12 aprilie 2017 | 00:00 1052

Ţiganii din centrul Constanţei, RIDICAŢI de MASCAŢI!

Ţiganii din centrul Constanţei, RIDICAŢI de MASCAŢI!

Niște imobile din municipiul Constanța mai au puțin și ajung să fie introduse într-un circuit destinat turiștilor de la malul mării. Pe ideea: aici a fost cândva maiestuosul Cazino, acum aflat în paragină, aici e zona Peninsulară, iar aici, pe Sarmisegetuza și Avram Iancu, se cultivă canabis dar se face și trafic de etnobotanice! Și spunem asta întrucât acolo au avut loc mai multe percheziții, câteva prin 2011, altele în 2016, dar și pe 11 aprilie 2017. Scenariul este același: țiganii se consideră nevinovați, câinii de luptă se uită mirați pe fereastră, pirandele urlă că bărbații le sunt curați precum lacrima, dar mereu se lasă cu audieri și cercetări. La fel și ieri, când acțiunile au durat până la orele serii.

Percheziţii de amploare în Constanţa! Oamenii legii au descins în cursul dimineţii de 11 aprilie a.c. la domiciliile mai multor suspecţi de trafic de canabis şi etnobotanice, fiind vorba de domicilii situate pe străzile Sarmisegetuza și Avram Iancu din municipiu. Agitația s-a instalat în zona respectivă încă de la primele ore ale dimineții. Mascații din cadrul Jandarmeriei dar și din cadrul IPJ Constanța, cât și oamenii legii de la BCCO și procurorii DIICOT au fost la fața locului, fiind luate la puricat imobile de pe Sarmisegetuza, de pe Avram Iancu și de pe Atelierelor.

Există suspiciuni potrivit cărora acolo ar locui o grupare infracțională specializată în trafic de droguri. Anchetatorii au găsit cantități semnificative de droguri, dar au ridicat și alte bunuri, precum un hard diskuri. Cercetările continuă, urmând a se lua măsurile legale ce se impun. De precizat este faptul că indivizii care-și duc veacul în acele imobile, care nici de data aceasta nu au vrut aibă contact cu jurnaliștii, sunt deja obișnuiți ca diminețile să le fie fie "încununate" cu vizite ale mascaților.

Și spuneam asta pentru că percheziții au avut loc și în martie anul trecut, pe 24 mai exact. Și atunci, aceiași indivizi erau suspectaţi de trafic de etnobotanice, fiind vorba despre o reală grupare infracţională. Ce este şi mai uimitor se lega de faptul că existau indicii cu privire la faptul că persoana care le comercializa ar fi fost chiar o minoră în vârstă de 12 ani. Aceasta a ieşit din locuinţă, acoperindu-şi faţa cu gluga halatului, pentru a-şi lua câinele şi pentru a vorbi cu cumnata ei, moment în care spiritele s-au încins. Alimentată de o femeie care stătea la poartă, respectiv concubina fratelui, care tot înjura şi le spunea jurnaliştilor:

„Bine că filmaţi, mare lucru faceţi şi voi. La ăia care omoară nu mai mergeţi... Nu o pozaţi, că e minoră...”, copila şi-a ieşit din fire şi a devenit agresivă, după care a scuipat un cameraman. În continuare, oamenii legii au căutat în locuinţe, mai multe persoane fiind duse la audieri. Cât despre vecinii din zonă, se pare că toţi au intrat în silenzio stampa, susţinând că nu ştiu despre ce este vorba şi că nu au văzut nimic suspect. Încă de la acea dată au continuat cercetările, care s-au materializat cu alte percheziții la data de 11 aprilie.

Anchete și descinderi încă din 2011. În același imobil locuiește și Mircea Oaie

Imobilul de pe strada Sarmisegetuza nr. 80 a fost luat la puricat și în noiembrie 2011. Deşi iniţial se credea că este vizată locuinţa lui Victor Alexandru, fratele lui "Oaie" (Mircea Alexandru pe numele lui – n.r.), se pare că vecinii erau cei vinovați. Acolo a fost găsită o cantitate semnificativă de "iarbă", precum şi mai multe vase din material plastic, folosite ca ghivece, dar şi instalaţii de irigat, aerisit şi ventilat.

Percheziţiile au durat mai multe ore, timp în care mascaţii au răscolit locuinţele din acel imobil. La un moment dat, oamenii legii chiar au intrat cu o cazma pentru a săpa într-un loc din beciul casei lui Victor Alexandru, unde bănuiau că vor găsi indicii despre cultivarea plantelor interzise. Încă de la acea dată, Mircea Oaie s-a arătat deranjat de acțiunea Poliției, precizând că familia sa a fost tulburată de prezenţa poliţiştilor. Tot el spunea că nu-și cunoaște vecinii prea bine. Însă, potrivit informațiilor noastre, se pare că ar fi rude. "Neli și Dan Alexandru sunt implicați în trafic de droguri", a precizat un cititor al cotidianului "Replica". Cercetările continuă, urmând a se lua măsurile ce se impun.

Liliana CHIRU, Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la zona peninsulara se referea ca la o alta zoba turistica din Constanta,boilor,bine ca n ai zis de Cazino ca se afla in Grivitei. Ciori borate ce sunteti,cititi de 2 ori daca sunteti prosti
0
1
fa retardatelor ! E piata Grivitei nu Zona peninsulara. Voi ati venit de la Vaslui ?
6
0
Tu confunzi Peninsula cu Piata grivtii fa rupto in cur
4
1
Era sa mor de la etnobotanicele lu tiganu asta terminat papy ionut oaie spume la gura in spital faceam sa va dea Dumnezeu sa va faca mirese baietii la poarta alba sa numai aveti dupa ce bea apa si focurile iadului sa va arda
5
0
Sunt gabori care dau la baieti sa vanda pentru ei, cand ii toarna si pe aia ????
4
0
Tot clanu oaie vinde iarba si etnobotanice
7
1
In Mangalia se vand la fiecare colt!Simon Mocanu le aduce de multi ani!Simon Mocanu!Simon Mocanu traficant de multi ani!
1
2
Iasar sedan
1
0
In Costinesti fratii Balan Alexandru si Virgil proprietar al imobilului de pe str.Tineretului.nr.108 ,,VILA BALAN'' si la ,,FERMA BALAN''situata la DN39 in apropierea intersectiei com.Costinesti sunt implicati in trafic de droguri mai ales vara la tarabele de porumb aflate pe FALEZA SOARELUI ,str.MARII pe si in fata la Pitzaria Albert
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367