REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un nou abuz al angajatorilor, reclamat de o constănţeancă

Un nou abuz al angajatorilor, reclamat de o constănţeancă

Replica API 18 aprilie 2016 | 23:10 188

Nedreptăţi pe bandă rulantă

Nedreptăţi pe bandă rulantă

Instituţiile de stat sau private comit din ce în ce mai des abuzuri în ceea ce îi priveşte pe salariaţi. Ori că nu le oferă salariile la timp, ori că îi obligă să elibeze un scaun fără un motiv întemeiat, angajatorii omit multe din prevederile legii. În această situaţie se afă şi o constănţeancă. După spusele acesteia, firma la care lucra a obligat-o să elibereze postul dintr-o cauză puerilă: un concediu medical prelungit. Maria Ana, contabilă de profesie, susţine că i s-a făcut o nedreptate. În perioada în care ocupa un post de contabilă în cadrul unei companii, o întâmplare nefericită avea să o lase în scurt fără loc de muncă. „În luna ianuarie, am căzut pe zăpadă şi mi-am fracturat umărul drept şi,vrând-nevrând, am stat imobilizată într-un bandaj groaznic timp de o luna”, a povestit femeia. Însă partea proastă abia acum începea!

“După o lună, m-am văzut liberă, fără bandaj! Dar chinul nu se terminase. Mâna dreaptă era doar o relicvă din ceea ce fusese înainte: era doar un os care atârna. Muşchii erau atrofiaţi, nu puteam să o ridic. Deci trebuia să fac recuperare. Medicul ortoped mi-a prelungit concediul medical cu încă o lună pentru că trebuia neapărat să fac recuperare”, a continuat femeia. Din păcate, veştile proaste aveau să se ţină lanţ pentru constănţeancă. Acuzată de multe ori de şefi de faptul că de fapt refuza să vină la serviciu, iar cazul medical era doar un pretext, aceştia s-au hotărât să-i pregătească o supriză nu tocmai plăcută. “După cele două luni, timp în care mi-am recapatat circa 90% din potenţialul de mişcare al mâinii drepte, m-am întors la muncă. Am avut parte de o surpriză la care, sincer, m-am cam aşteptat : decizia de concediere pe motiv de desfiinţare a postului”, a continuat Maria Ana. Lucru care a revoltat-o. “Nu este normal să fii concediat când eşti în incapacitate temporară de muncă. Cât eşti sănătos, eşti bun la muncă. Dacă ai un accident sau te îmbolnăveşti, eşti aruncat din colectivitate ca şi cum ai fi un incapabil.”, a menţionat Maria Ana. Conform legii însă, mai exact Ordonanţei de Urgenţă 158/2015, indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate şi concediile medicale, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt şi concediile medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii. Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, pentru fiecare tip de afecţiune, este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotit din prima zi de îmbolnăvire.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367