REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un profesor de la Ovidius, în conducerea Şantierului Naval Daewoo Mangalia

Un profesor de la Ovidius, în conducerea Şantierului Naval Daewoo Mangalia

Replica API 2 octombrie 2012 | 00:00 526

USL îşi face socotelile:

USL îşi face socotelile:

După instituţiile de învăţământ din Mangalia, USL mai are de tranşat câteva aspecte legate tot de instituţii. Vorbim despre şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries şi Şantierul 2 Mai, dar probabil că planurile nu se opresc, fiindcă cine ştie ce alte birouri uitate de presă se află în vizorul partidelor aflate la putere.

Aşa cum arătam într-o ediţie anterioară, liceele din Mangalia au directori după inima liderilor USL şi plăcerea actualului primar al Mangaliei, Cristian Radu. El a avut un cuvânt de spus la numirea directorilor de licee având în vedere larga susţinere de care se bucură din partea PNL. Un lucru nu a reuşit să impună, şi anume revenirea lui Adrian Vărgatu la Liceul Economic. Asta pentru că PSD şi-a impus propriul om, pe Simona Ciobănel. În susţinerea Simonei Ciobănel, viceprimarul PSD al Mangaliei, Bogdan Maganu, ar fi comunicat liberalilor inclusiv faptul că Adrian Vărgatu s-ar fi plimbat prin cam multe partide. "A fost la PSD, apoi la PDL, apoi la PNL", ar fi sunat afirmaţia lui Maganu împotriva lui Vărgatu. Dar, să depăşim episodul şcolilor şi să trecem la şantiere. Ei bine, Şantierul 2 Mai S.A. Mangalia îl are ca preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al companiei, începând cu data de 16.06.2009, pe Ioan Griguţă. Decizia a fost semnată de fostul ministru PDL al Economiei, Adriean Videanu. Cu inima strânsă, fostul pedelist Griguţă a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a nu fi schimbat. A participat chiar şi în campania electorală, sprijinind candidatul susţinut de PNL pentru Primăria Mangalia - pe Cristian Radu. Ca urmare, Griguţă a reuşit să se menţină pe funcţie. Conform liberalilor, nu există planuri privind schimbarea lui Griguţă din funcţie. "A fost alături de PNL în campanie", au comentat unii liberali, adăugând rapid că fostului pedelist nici nu au ce să îi impute din punct de vedere al managementului. Facem precizarea că SC Şantierul 2 Mai Mangalia este controlat de statul român şi coproprietar al Şantierului Daewoo Mangalia.

Surpriza de la DMHI: un profesor cu hotel în sudul litoralului?!

Ajungem, aşadar, la Şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries, deţinut de coreeni, la care statul roman este acţionar majoritar. Din partea statului roman, reprezentant în conducerea şantierului este Vasile Iorga. Când pedelist, când liberal şi din nou pedelist, Vasile Iorga ar urma să fie schimbat de către statul român de la conducerea DMHI imediat ce USL se pune de acord asupra înlocuitorului. Conform surselor noastre, postul ar fi "revenit" PSD, dar, după mai multe runde de negocieri, PSD şi PNL ar fi căzut de acord să nominalizeze un om agreat de ambele partide. Acest o mar fi... profesorul Mitică Pepi, de la Universitatea Ovidius din Constanţa. Prof. univ.dr. Mitică Pepi activează, la Ovidius, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Născut la Medgidia, el este cunoscut ca un prieten al primarului Cristian Radu, fiind prezent în seara alegerilor locale (runda a doua de la Mangalia), la sediul de campanie al candidatului susţinut de USL. Ce îl leagă de Mangalia? Ei bine, o afacere: Pepi deţine un hotel în sudul litoralului. O eventuală numire în conducerea DMHI l-ar putea conduce însă într-o eventuală stare de incompatibilitate. Teoretic, el ar trebui să renunţe la managerierea unităţii hoteliere. Revenind la actualul reprezentant al statului român în conducerea DMHI, facem precizarea că Vasile Iorga a fost, până în vara anului 2010, preşedinte al şantierului. El a fost schimbat pe un post inferior, cel de vicepreşedinte al DMHI, urmare a unei decizii a coreenilor, care sunt acţionari majoritari în cadrul companiei.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367