REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un vârstnic operat de cataractă a decedat la Spitalul Judeţean!

Un vârstnic operat de cataractă a decedat la Spitalul Judeţean!

Replica API 28 mai 2015 | 00:05 167

Medicul Câmpineanu: Din nefericire se întâmplă să avem şi evoluţii proaste

Medicul Câmpineanu: Din nefericire se întâmplă să avem şi evoluţii proaste

Un pacient operat de cataractă a decedat, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Bol-navul, în vârstă de 79 de ani, era cunoscut în evi-denţele medicilor cu boli cronice respiratorii şi car-diace. Din nefericire, ope-raţia i-a fost fatală. Medicii au depus eforturi suprao-meneşti pentru a-l menţine în viaţă, însă pacientul nu a mai răspuns la nici un tratament.

„Eu am cerut un raport. Într-adevăr, a avut loc o operaţie de cataractă la un pacient de 79 de ani, dacă am înţeles eu bine, care mai avea şi boli asociate conform examenului preanestezic. Boli asociate înseamnă hipertensiune arterială, bronhopatie cronică obstructivă, adică boli cornice respiratorii şi cardiace. Avea examenele preanestezice, inclusiv cel cardiologic recente, iar cel preanestezic s-a făcut înainte de intrarea în sală, iar postoperator s-a decompensat respirator şi cardiac. Încercările de resuscitare nu au fost soldate cu success”, a declarat, pentru “Replica”, dr. Bogdan Câmpineanu. Din toate investigaţiile efectuate de medici, reiese faptul că starea pacientului permitea să fie supus intervenţiei chirurgicale. “Din momentul deciziei de a intrata un pacient într-o operaţie, indiferent de ce natură este, se face un examen preanestezic. Medicul anestezist face o evaluare şi are nevoie de consultaţii interdisciplinare. Din ce mi-au spus colegii, evoluţia pacientului a fost una din păcate proastă”, a explicat medicul Câmpineanu. După această tragedie, Poliţia a deschis o anchetă. De menţionat faptul că o anchetă internă a fost declanşată şi la spital. “Noi nu avem de ce să chemăm Poliţia, numai în cazul în care are loc un furt sau este vreo agresiune. Noi nu avem de ce să chemăm Poliţia. Din nefericire se întâmplă să avem şi evoluţii proaste. Nu este niciodată bine când pierdem un pacient. În fiecare caz se face o anchetă de deces şi medicul şef de secţie, după finalizarea cazului, va lua în calcul toate aceste aspecte. Este o procedură legală”, a conchis medicul Câmpineanu.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102