REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După ce în primă fază se dădea Sfânta Filofteia, rectorul Rugină şi-a pus cenuşă în cap în cazul Ţarălungă

După ce în primă fază se dădea Sfânta Filofteia, rectorul Rugină şi-a pus cenuşă în cap în cazul Ţarălungă

Replica API 30 ianuarie 2015 | 00:04 145

Sorin Rugină, rectorul universităţii

Universitatea Ovidius din Constanţa se confruntă cu un nou caz de corupţie. Un fost decan a fost arestat pentru fapte de corupţie. Dacă, iniţial, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior de stat au reacţionat spunând că profesorul universitar se află la DNA într-o problemă „personală”, care nu are legătură cu universitatea, iată că joi conducerea de la Ovidius a revenit cu un nou punct de vedere.

Universitatea „Ovidius” din Constanța a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă remis joi faptul că regretă apariția unui nou incident menit să umbrească imaginea instituției ce se dorește a face parte din elita învățământului superior. Grav afectată încă din urmă cu doi ani, funcționalitatea universității avea tendința de normalizare, dar starea de normalitate rămâne în continuare un deziderat. "Este un eveniment care creează îngrijorare în mediul academic și ne arată încă o dată că drumul către însănătoșirea vieții noastre universitare este lung și dificil. Adevărații universitari ai instituției se delimitează net de astfel de practici, pe care le condamnă cu hotărâre și încearcă să le combată prin toate mijloacele avute la dispoziție. Din nefericire, exemplele personale pozitive și atitudinea „proactivă” a celor conștienți de necesitatea respectării legalității, menținerii unui standard ridicat profesional, dar mai ales moral, nu au fost suficiente pentru a preveni apariția acestor evenimente. În virtutea celor consemnate în comunicatul DNA de astăzi, 29 ianuarie 2015, până la finalizarea cercetărilor, rectorul Universității „Ovidius”, prof.univ.dr. Sorin Rugină, a dispus suspendarea prof.univ.dr. Gheorghe Țarălungă din toate activitățile didactice și administrative. Conducerea interimară a Facultății de Farmacie asigură studenții că sesiunea de examene se va finaliza în condiții normale, conform programării prealabile. Pentru a preîntâmpina pe viitor apariția unor astfel de evenimente, decanii tuturor facultăților au fost capacitați să îmbunătățească comunicarea cu studenții și personalul didactic din subordine, în toate etapele procesului de învățământ", se arată în comunicatul Universităţii Ovidius.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 28.01.2015, ora 19:00, până la data de 29.01.2015, ora 19:00, a inculpatului Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, colonel în rezervă, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.

Fostul decan Ţarălungă a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunerea fiind încuviinţată.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218