REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

URMĂRIRI și acțiune contracronometru la Constanța! Un condamnat a vrut să fugă cu un Mercedes!

URMĂRIRI și acțiune contracronometru la Constanța! Un condamnat a vrut să fugă cu un Mercedes!

Replica API 1 noiembrie 2016 | 13:48 1357

Implicat în furtul de la casa de amanet Concret Finance

Implicat în furtul de la casa de amanet Concret Finance

Acțiune contracronometru a polițiștilor constănțeni pentru prinderea unui condamnat! Este vorba chiar despre Alexandru Florin Radu care a fost implicat și în furtul de la casa de amanet Concret Finance, dar și în scandalul din discoteca din Mihai Viteazu. El a fost condamnat definitiv pentru tăinuire, în iunie anul curent, dar s-a ascuns. Pe 31 octombrie, oamenii legii de la malul mării au colaborat cu cei de la Brăila întrucât aveau informații că individul voia să ajungă acolo, fiind astfel urmărit în trafic și depistat în Vadu Oii, într-un Mercedes.

Alexandru Florin Radu este o mai veche "cunoștință" a oamenilor legii, fiind implicat în mai multe fapte infracționale. Spre exemplu, el apare și în dosarul furtului de la casa de amanet Concret Finance. Mai exact, în noaptea de duminică spre luni (20 spre 21 aprilie 2014), mai mulţi indivizi au pătruns în sediul comercial situat pe strada Soveja, profitând de faptul că atât uşa din faţă cât şi cea din spate erau descuiate, iar în interior nu se vedea vreo urmă de angajat. Au ajuns fără probleme la seif, care nu era asigurat, şi s-au „servit” cu vreo două kilograme de aur şi o sumă importantă de bani. Când au început să facă gălăgie, din camera din spate şi-au făcut apariţia cele două angajate, care se pare că dormeau, una dintre ele fiind agresată. Ambele au fost ameninţate cu o şurubelniţă. Se pare că Radu ar fi cumpărat aurul, despre care știa că e furat, după care l-a valorificat. Au urmat anchete de amploare iar, în iulie 2014, s-a lăsat cu percheziţii „cu surprize”, mai mulţi indivizi fiind arestaţi. Spunem cu surprize întrucât oamenii legii au descoperit că suspecţii erau implicaţi şi în alte fapte, precum că jefuiau prostituate. Extinzând cercetările, poliţiştii l-au depistat şi pe Alexandru Florin Radu, în august 2014, acesta fiind arestat. Cu timpul, în urma contestaţiilor, el a fost lăsat în arest la domiciliu şi apoi sub control judiciar. Ulterior, în noaptea de 23 spre 24 mai 2015, Alexandru Florin Radu împreună cu un prieten,Theodor Emilian Oraveţ, au mers într-o discotecă din Mihai Viteazu, acolo unde s-a lăsat cu scandal, în sensul că au lovit un tânăr cu pumnii, în zona feței, ajungând iar în atenția oamenilor legii. Prin urmare, a fost trimis în judecată în mai multe dosare. În cel în care a fost acuzat de tăinuire, fiind vorba despre aurul de la Concret Finance, a fost condamnat la 4 ani cu executare, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanța, pe 30.06.2016. Însă, individul, care este din Valu lui Traian, era de negăsit. Existau informații că se ascunde pe teritoriul județului Constanța, motiv pentru care oamenii legii au stat "în priză". Apoi au avut informații că persoana condamnată vrea să ajungă în Brăila. Astfel, pe 31 octombrie anul curent, au luat legătura cu polițiștii de la IPJ Brăila, pe care i-a anunțat că Radu ar putea ajunge acolo. Dar nu a mai apucat și asta pentru că oamenii legii de la malul mării l-au prins la Vadu Oii. Bărbatul în cauză a fost escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367