REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vară fierbinte la Centrul Meteo Constanţa: se fac restructurări

Vară fierbinte la Centrul Meteo Constanţa: se fac restructurări

Replica API 22 iulie 2011 | 00:00 286

5 angajaţi, pe făraş

5 angajaţi, pe făraş

Moda restructurărilor se poartă şi la Centrul Regional Meteorologic Dobrogea, unde deja a început trierea angajaţilor. În plin sezon estival, restructurările au debutat chiar cu directorul Dumitru Sarafu. Acesta a fost suspendat din funcţie, activitatea sa fiind preluată pe 18 iulie a.c. de Vasile Torică. Nu există, deocamdată, o explicaţie oficială în privinţa suspendării. Însă, din "culisele" instituţiei, se vorbeşte despre angajaţi care stau cu frica zilei de mâine şi despre angajaţi care au transmis "anonime" cu reclamaţii la Bucureşti, fiind însă deconspiraţi ulterior. Mai facem menţiunea că şi acum doi ani centrul a trecut printr-un astfel de mic "cutremur", adică o restructurare, atunci considerându-se că tehnologia poate trimite "la plimbare" câţiva oameni sau îi poate "detaşa" pe alte posturi.

În prezent, pe lista neagră a celor care vor fi nevoiţi să-şi încheie socotelile cu Centrul Regional Meteorologic Dobrogea se mai numără alţi 5 angajaţi. Din câte se pare, cei care urmează să-şi primească preavizele au stat mai mult prin concedii medicale şi nu şi-au îndeplinit cu simţ de răspundere atribuţiile de serviciu, conform fişei postului. De altfel, o parte din angajaţi s-au autoeliminat, alegând să plece la muncă în Italia sau Spania. "Ca în toate întreprinderile, şi la noi urmează să aibă loc o mică restructurare. Maxim 5 persoane vor fi afectate. În ceea ce priveşte centrul nostru a avut loc deja o selecţie naturală. De altfel, câţiva angajaţi au demisionat. Nemulţumiţi de salarii, 5 persoane au plecat în ultimele trei luni în străinătate unde li se promitea marea cu sarea. Spre exemplu, o fată a plecat la Coca Cola şi, după ce a fost restructurată acolo, a venit să o reangajăm, dar nu se mai poate pentru că posturile au rămas blocate", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Vasile Torică. La capitolul dotări, instituţia coordonată de Torică deţine aparatură performantă. "Avem staţii meteo automate la Hârşova, Mangalia, Constanţa, de tip Vaisala, radar Doppler la Medgidia, capabil să detecteze nu doar intensitatea precipitaţiilor, dar şi mişcarea sistemelor precipitabile. Avem de toate. Dotarea este foarte bună", a declarat Torică, care are în prezent în subordine 112 angajaţi.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367