REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vasile Blaga, sfidat de Emil Boc şi Monica Macovei

Vasile Blaga, sfidat de Emil Boc şi Monica Macovei

Replica API 28 august 2014 | 00:00 144

Liderul PDL, Vasile Blaga, intrat în ultima perioadă într-un con de umbră, este pus la zid de "greii" partidului. Recent, primarul Clujului, Emil Boc, îşi anunţase susţinerea, la alegerile prezidenţiale, pentru liderul PMP, Elena Udrea. La câteva zile după vestea care a băgat toată Alianţa Creştin - Liberală în sperieţi, Blaga a reacţionat şi i-a solicitat lui Boc demisia din PDL. Întrucât un astfel de gest ar determina şi pierderea mandatului pentru Boc, edilul Clujului nu are de gând să "divorţeze" de partidul care l-a propulsat în funcţia de premier, dar şi de primar.

Boc a declarat miercuri, la Cluj, că nu va demisiona din PDL, reafirmându-şi susţinerea pentru Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, invocând experienţa pe care o deţine "moştenitoarea" proiectului politic al lui Traian Băsescu. "La acea vreme nu erau anunţaţi toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale. Elena Udrea fost un membru în guvernul pe care l-am condus. Dintre toţi candidaţii pe care îi avem în acest moment o cunosc cel mai bine, ştiu că are experienţă administrativă", a declarat Boc.

Dacă între primarul Clujului şi Blaga au loc ciondăneli în momentul de faţă, nu acelaşi lucru se poate spune şi în cazul relaţiei dintre liderul PDL şi Monica Macovei. Europarlamentarul a comis-o teribil, miercuri, printr-o postare pe o reţea de socializare. "Teii Iaşului, ucişi de PSD, PNL şi PDL", a precizat reprezentantul PDL! Spre deosebire de "cazul" Boc, nimeni nu a reacţionat la afirmaţia Monicăi Macovei. "Am donat azi Iaşului 3 tei. Unul, cu dragoste oamenilor. Ceilalţi doi tei, primarului pesedist Nichita şi Consiliului local. Pe cei din urmă îi somez să-i ia şi să-i planteze în locul în care au fost raşi, din ordinul lui Nichita şi al Consiliului local, teii istorici ai Iaşului. Tăierea teilor din centrul Iaşului, fără consultarea oamenilor, pe ascuns şi hoţeşte, nu e doar o problemă de ecologism sau urbanism. Reprezinta o stare de fapt în România: oraşele au fost luate în stăpânire de câţiva politicieni locali şi de 3-4 partide mari, care nu mai sunt în competiţie în interesul oamenilor", a punctat Macovei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367