REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Veşti proaste de la Delfinariu! Dispar definitiv acrobaţiile cu delfini?!

Veşti proaste de la Delfinariu! Dispar definitiv acrobaţiile cu delfini?!

Replica API 15 aprilie 2017 | 21:32 365

Delfinariul se numară printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanța atât în sezonul estival, cât și în extra sezon. Alături de Planetariu, Observatorul Astronomic și Microrezervație, Delfinariul face parte din frumosul și interesantul Complex Muzeal de Științe ale Naturii. Incidentele de la circul Globus, dar și hotărârea dată de Consiliul general al Capitalei, în care se specifică că este interzis spectacolul cu animale, au pus pe gânduri conducerea Delfinariului.

Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța își schimbă abordarea. Directorul CMSN, Adrian Bîlbă, a anunțat, prin intermediul unui material video, că acrobațiile din cadrul reprezentațiilor cu delfini vor fi înlocuite, treptat, cu demonstrații ale comportamentelor naturale ale animalelor. „În contextul în care există tot mai multe mișcări conservaționiste, schimbăm abordarea și trecem de la reprezentațiile cu elemente ce țin de spectaculozitate, pe care unii le consideră, în mod eronat, ca fiind reprezentative circurilor, la elemente ce țin de cunoaștere, de educație și de comportamentele naturale ale acestor animale, care vor fi prezentate într-un anumit context.

Prin acestea se transmit vizitatorului informații despre aceste animale, modul în care se hrănesc și comunică în natură, modul în care realizează diferite activități în mediul natural. Informațiile acumulate astfel le permit vizitatorilor dezvoltarea unor legături personale cu aceste animale. Practic, această abordare permite o mai bună înțelegere, cunoaștere și o responsabilizare a viitoarei generații, care, în cunoștință de cauză, poate că va lua măsuri mai bune pentru protejarea naturii”, a declarat Bîlbă în materialul video ce a fost postat și pe pagina de Facebook a Delfinariului.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
piese cu teatru de papusi vii de la p.s.d!aia cu tiganoii e buna,dar circul spontan in parlament si c.deputatilor al gasim.mai sunt milogii din l.p.f si marele credincios makidon ridicol patron w.c.s.b.cine vrea reprezentatii live mergeti la ,,micul vatican,,h.coanda.dresura de maimute,ciori care vorbesc,orangutani care fumeaza,etc.
0
0
Bun! Si cine va mai veni la spectacole sa plateasca ca sa vada ce!?! Se va ajunge la momentul in care vom plati cu totii , din impozitele noastre salariile si celelalte cheltuieli aferente existentei institutiei! Oare ce e in capul lor?
1
0
Numere cu spagari?
1
0
Doresc numere cu tigani care fura din buzunare,cu tigani care vand tigari in gara si cu tigani cu puradei imputiti prin RATC. Constantenii doresc numere cu machedobi care se fut intre ei sa ramana averea,machedoni care dau spagi si fura spatiile comerciale cu vad bun si numere cu machedoni mafioti. A-r fi misto si un numar de reprezentatie cu turci-tatari-tiganoi si manelele lor la maxim noapte,numere cu turcaleti cu cefe late mixati cu tigani,care se dau mari batausi cu satrele lor . Tatari de merg prin cluburi si agreseaza romance,apoi se victimizeaza la TV.... Romani treziti-va si hai.....
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920