REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„Vestul sălbatic” la Vama Veche! Un fost primar, acuzat de VIOLARE de DOMICILIU şi DISTRUGERE

„Vestul sălbatic” la Vama Veche! Un fost primar, acuzat de VIOLARE de DOMICILIU şi DISTRUGERE

Replica API 14 martie 2017 | 00:31 1237

Situație bizară la Vama Veche! Proprietarul unul local cunoscut și călcat de mulți vamaioți acuză proprietarul spațiului închiriat de distrugere și violare de domiciliu. Este vorba de terasa Pura Vida Vama Veche, una dintre cele mai vizitate terase pe timp de vară din stațiunea din sudul litoralului. Proprietarul terenului este un fost primar al comunei Limanu, Valentin Vlădescu.

Tudor Maxim, proprietarul Pura Vida din Vama Veche îl acuză pe fostul primar de violare de domiciliu și distrugere, după ce s-a trezit cu spațiul pe care funcționează pe timp de vară terasa asaltat de muncitori. Aceștia făceau modificări și a aflat că nu mai este chiriaș pe spațiul respectiv. El susține că a plătit chiria integral, unde a funcționat mai bine de 4 ani terasa. „Proprietarul a făcut contract cu altă firmă, deși noi avem patru contracte valabile juridic, care nu sunt reziliate, nu sunt contestate în justiție. Proprietarul este fostul primar din Limanu. A făcut contract cu cineva din 2 mai, care a mai avut ilegal o cârciumă lângă.

A vorbit ieri avocatul cu proprietarul, cu reprezentantul proprietarului și am vorbit și eu cu cel care a închiriat. Mi-a părut că înțelege, iar el în timpul acesta distrugea acolo. M-au furat. Toate bunurile de acolo nu mai sunt, din magazie, acoperișul, rulotă. Rulota e în Limanu se pare. Oamenii cred că e Vestul Sălbatic. Chiar dacă nu mai aveam contract, tot sunt bunurile mele și nu le pot distruge, fără să sufere niște consecințe juridice. Am patru contracte valabile de la un an pe viață. Am și contract comodat pe viață”, a punctat Tudor Maxim, proprietarul Purda Vida din Vama Veche.

Pe de altă parte, fostul edil din Limanu, Valentin Vlădescu, susține că a fost reziliat contractul pe care l-a avut cu proprietarii de la Pura Vida pe motiv că nu și-au plătit datoriile la utilități. Acesta a trimis două notificări și au invitat proprietarii barului să discute, în schimb, Maxim spune că nu a primit acele notificări, care oricum nu au valoare de reziliere a contractului. „Contractul a fost reziliat anul trecut pentru neplata utilităților. A primit două notificări, una pe 21.06.2016 și ce-a de-a doua pe 21.02.2017. Sunt utilități și facturi neplătite. La curent electric au fost două facturi, de 1.500 de lei și de 734,25 lei, iar la apă, o factură de 775 de lei. El a plecat de lângă mine și a zis că le plătește, dar a uitat. Eu am confirmările de primire de la notificări.

El a fost plecat prin nu știu ce țări calde și mă suna avocatul. El trebuia confor contractului, să elibereze spațiul, să pună pază. Nu a făcut absolut nimic. Noroc că m-au anunțat vecinii că au zburat toate alea pe acolo. Lucrurile lui sunt băgate bine în casă. În notificare scrie că nu a respectat articolul 64 din contract, firma având de plată suma cum v-am spus și că el este rugat să se prezinte pe 2.03.2016, ora 11, în localitatea Vama Veche pentru a stabili cursul lucrărilor și firma care va urma să efectueze lucrările de renovare a spațiului închiriat, conform articolului 6.3, conform contractului de închiriere din 12.05.2016.

El a zis că nu poate veni că e plecat și i-am zis să trimită un reprezentant. Avocatul nu a venit că nu e angajat în speța asta. El trebuia să vină pe data 02.03.2017. Am venit cu constructorul, care a venit, dar dacă el nu vine, eu nu pot să mă duc după el. Să se adreseze Poliției că i s-a furat. Oricum îl dau în judecată. El trebuie să plătească daunele făcute. A construit fără autorizații, fără acceptul meu în interior, pe care eu trebuie să le modific. El trebuia să stea de vorbă cu constructorul sau să aducă el constructor. Dacă el nu vrea să discutăm pe cale amiabilă”, a punctat Valentin Vlădescu, fostul primar din Limanu.

În schimb, Tudor Maxim susține că acuzațiile nu sunt adevărate, rezilierea contractului nu a fost comunicată, iar notificările nu le-a primit. „Dacă le-au trimis acolo unde e sediul activității, nu le-am primit”, a punctat clar Maxim. În legătură cu facturile, Maxim susține că există chitanțe care să ateste că a plătit facturile. „Acei 700 de lei care erau la apă, mi-a spus managerul, dar îi plătisem de mult. Dar suma aia reprezintă 0.01% din valoarea chiriei pe care o primește el de la noi. Totul e făcut pe acte. 28.000 de euro am plătit doar pe 2015. Dar sunt minciuni. Poliția a fost acolo și nu îi oprește pe oamenii ăia acolo, pe motiv că e cauză civilă”, a declarat Tudor Maxim.

Legat de rulota pe care proprietarul Tudor Maxim a declarat-o că a fost furată în urmă cu câteva săptămâni, s-a aflat că se află sub „protecția” fostului edil din Limanu. Asta a declarat chiar Valentin Vlădescu. „Rulota am dat-o la o parte ca să nu taie ăia apa. Că venise cu escavdorul. I-am spus la contabila aia a lui că rulota e la mine. El nici la poliție nu poate să facă reclamație. Contractul i-a expirat la 31 august 2016. El a făcut contractul doar pe 3 luni. Nu poate să zică că i s-a furat din spațiul respectiv pentru că nu e al lui”, a punctat fostul edil.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu iti mai ajungea la hostel sa le dai moca la aurolaci sa protesteze , avem ceva pt tine coee curand mult mai bine facut , un dosar cum speli banii! MUE PULA VIDA , la puscarie .
9
0
Jegule asa trebuie asta dadea la toti ratatii cazare in bucuresti ! muee gunoiule ...dk pe prind in vama iti scot ficatii .
3
1
Acest Puroi Vida din Vama Veche este un mare evazionist!Verificati inainte de a sustine mincinosi care isi fac reclama pe facebook!
7
1
Acest domn minim nu maxim este un excroc.Daca cei din presa sunt corecti arunci verificati inainte sa sustineti un mincinos.Verificati datoriile la stat,daca a functionat legal in Vama Veche,cum a construit ilegal pe domeniul public?Asta e Minim si nu Maxim!
3
1
asta ne crede prosti cu comodatul lui pe viata. Ba Maxim du-te si canta la alta masa !!
4
1
comodatul pe viata se incheie cand intinde copita comodatarul... sa aive grija ce-si doreste.
3
0
Acest individ pe nume Tudor Maxim a mai fost dat afara cu politia dintr-o casa alaturata tot datorita faptului ca si-a batut joc de lucrul omului si nu a platit ce ii revenea va rog sa verificati acest lucru. Eu sunt localnic si il stiu pe d-nul Vladescu, este un om foarte gospodar, i-a dat casa acestei persoane intr-o stare excelenta, cu o gradinita foarte frumoasa in fata si am vazut an de an cum se transforma intr-o ruina...asa ca nu imi vine sa cred ca daca esti bun platnic si ai grija de lucrul omului are cineva interesul sa te dea afara.
5
0
comodat pe viata, ce inventie, tre sa fii timpit sa faci asa ceva, dar care notar avizeaza asa ceva?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614