REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Viceguvernatorul Băncii Angliei a demisionat din cauza unui posibil conflict de interese

Viceguvernatorul Băncii Angliei a demisionat din cauza unui posibil conflict de interese

Replica API 15 martie 2017 | 00:00 274

Charlotte Hogg

Banca Angliei (BoE) a anunțat marți că viceguvernatorul Charlotte Hogg și-a prezentat demisia din funcție din cauza riscului unui conflict de interese legat de poziția fratelui său la Barclays Bank, informează Reuters.

Charlotte Hogg tocmai fusese promovată în poziția de viceguvernator și de asemenea inclusă în comitetul de politică monetară de la BoE, într-un moment în care Banca Angliei se pregătește să ghideze economia britanică pe perioada divorțului de Uniunea Europeană.

Un raport al Parlamentului britanic a condamnat însă lipsa de profesionalism lui Charlotte Hogg, care în documentele trimise unei comisii parlamentare care se ocupa cu examinarea numirii sale în postul de viceguvernator al BoE nu a menționat în mod expres și faptul că fratele său este membru în comitetul strategic de la Barclays, una din băncile supervizate de BoE.

"Chiar dacă respect în totalitate decizia sa, luată având în vedere ceea ce este mai bine pentru instituție, regret că Charlotte Hogg a ales să demisioneze de la Banca Angliei", a declarat guvernatorul BoE, Mark Carney, într-un comunicat de presă.

De asemenea, conducerea BoE a anunțat marți că va demara o analiză internă pentru a garanta o protecție și o aplicare mai eficientă a codului său de conduită internă.

Demisia lui Charlotte Hogg obligă Trezoreria britanică să găsească rapid un înlocuitor. Viceguvernatorul este unul din cei trei oficiali ai BoE care fac parte din comisiile importante de politică monetară, reglementare și stabilitate financiare. În plus, odată cu plecarea lui Charlotte Hogg, comitetul de politică monetară al BoE va fi compus în totalitate din bărbați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
avem ceva de coment. de ce se intampla la noi ? incepand cu mugur si terminand cu ghetea ori vasilescu ? astia pleaca doar cu picioarele inainte !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614