REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Victor Manea, despre ordonanţa traseiştilor: „Cei care au plecat nu mai pot fi recuperaţi”

Victor Manea, despre ordonanţa traseiştilor: „Cei care au plecat nu mai pot fi recuperaţi”

Replica API 19 septembrie 2014 | 23:59 260

PSD, trădat în Parlament

PSD, trădat în Parlament

Victor Manea

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, OUG 55, prin care primarii preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia. Rezultatul a fost nefavorabil puterii: 195 „pentru”, în contextul în care erau necesare 202 voturi.

Din cei 13 deputaţi PP-DD, zece au votat împotriva OUG, deşi au o colaborare în teritoriu cu PSD. Explicaţia ar putea proveni tocmai din teritoriu, unde mai mulţi aleşi ai PP-DD au trecut în „barca” PSD în ultima perioadă. Proiectul nu este definitiv „îngropat”, întrucât urmează să fie supus şi votului din Senat, care este camera decizională şi unde deputatul constănţean, Victor Manea, speră să aibă aceeaşi soartă. „Eu spun în continuare că este un abuz făcut de Guvern, pe care Parlamentul, cel puţin Camera Deputaţilor, nu l-a acceptat. Nu ştiu dacă va pica la Senat. Poate pica şi acolo dacă senatorii gândesc la fel ca şi Camera Deputaţilor”, a declarat Manea, pentru „Replica”. De asemenea, deputatul susţine că aleşii locali care au decis să schimbe partidele, nu mai pot fi recuperaţi, indiferent dacă îşi pierd sau nu mandatele. „Cei care au trecut, au trecut în urma şantajului făcut de Guvern. Fie că primesc, fie că li se ia şi aşa mai departe. Ce, nu ştim cum acţionează PSD când a guvernat tot timpul? Nu e prima dată. De aceea a şi fost dată legea opririi traseismului politic în România. Cei care vin să nu mai şantejeze primarii, numai că PSD n-a putut să se abţină şi a dat o ordonanţă prin care a întrerupt legea 45 de zile. E ca şi cum am întrerupe Codul Penal 45 de zile şi fiecare ar face ce-ar vrea timp de 45 de zile. (...) Nu ştiu şi nu e treaba mea dacă îşi pierd mandatele sau nu, oricum cei care au plecat e greu să mai fie recuperaţi... “, a precizat Manea, pentru „Replica”. Şi deputatul de Constanţa, Remus Cernea, s-a împotrivit OUG 55, care a susţinut că este „încă o lovitură aplicată sistemului electoral din România”. Venit special la Parlament pentru a vota Ordonanţa, în calitate de deputat, premierul Victor Ponta s-a folosit de un nou prilej de a ataca ACL. „Lipsesc parlamentari de la toate partidele. UDMR anunţase că nu o votează... Nu înteleg de ce în Parlament spun că sunt contra şi în teritoriu se folosesc de această lege. E un soi de ipocrizie”, a precizat Ponta.

Ordonanţa lui Dragnea face ravagii la PNL. Demisii presărate cu amuzament: „Bişniţari şi agramaţi”

Opoziţia nu a avut numai motive de bucurie în această perioadă. Marţi, deputatul Romeo Rădulescu (PDL) a demisionat din PDL şi, alături de el, alţi 500 de membri, cea mai mare parte de activişti din Râmnicu Vâlcea, dar şi câţiva susţinători de-ai săi din judeţ. Rădulescu şi-a motivat decizia prin faptul că “actuala conducere nu are ca ţintă competenţa, ci supunerea faţă de oameni certaţi cu legea”. Exact în ziua în care “ordonanţa lui Dragnea” pica la votul din Camera Deputaţilor, PNL a fost lovit de trăsnet: Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a părăsit partidul, iar joi a venit anunţul oficial: Bîgiu s-a înscris în PSD, el fiind urmat şi de 24 de primari ai ACL, dintre care 18 ai PNL şi şase ai PDL, precum şi numeroşi consilieri judeţeni şi locali. De departe, distracţia zilei de miercuri s-a regăsit la Olt, unde un vicepreşedinte al PNL a demisionat într-un stil cu totul inedit. „Subsemnatul, Drăghici A. Nicolae, profesor doctor, vicepreşedinte (ales!) al PNL Olt, demisionez astăzi, 17.09.2014, din Partidul Naţional Liberal, dintr-un singur motiv personal: Nu pot accepta să mă conducă, printr-un birou interimar penibil la nivelul filialei judeţene, semidocţi, agramaţi, bişniţari reşapaţi în “mari” oameni politici, absolvenţi de facultate cu diplome suspecte şi femei publice. Foştilor colegi de partid le urez drum neted în politică şi să-şi amintească mereu de vorbele mele: totdeauna valoarea a stârnit obtuzilor oroare”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614