REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vizita ministrului Turismului la Constanţa: plimbare pe plajă, nervi pe capul lui Tusac, huiduieli pentru Iorguş

Vizita ministrului Turismului la Constanţa: plimbare pe plajă, nervi pe capul lui Tusac, huiduieli pentru Iorguş

Replica API 24 martie 2012 | 00:00 324

Supărat că a fost ignorat de demnitari, primarul Mangaliei i-a făcut maimuţoi

Supărat că a fost ignorat de demnitari, primarul Mangaliei i-a făcut maimuţoi

Noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a venit vineri pentru prima dată în mandatul său pe litoral, spunând că a vrut să vadă în ce stare se află plaja şi staţiunile înaintea sezonului estival. Petrescu a spus că intenţia sa este de a transforma ministerul turismului în "ministerul turistului", pentru că oamenii trebuie să găsească pe litoral toate condiţiile necesare, care să justifice banii pe care îi plăteşte. Primul loc în care a "descins" ministrul Petrescu a fost portul turistic din Mangalia, despre care a spus că este spectaculos. Alături de ministru s-au aflat prefectul Claudiu Iorga Palaz, deputatul Zanfir Iorguş, şeful Inspectoratului în Construcţii, Petrişor Cruceanu, directorul firmei de stat în turism Neptun Olimp SA, Paul Foleanu, ulterior alăturându-se grupului şi şeful Apelor Române din Constanţa, Marian Mitrea.

În timp ce Petrescu dădea declaraţii de presă, în zonă şi-a făcut apariţia şi o delegaţie a administraţiei locale, în frunte cu primarul Mihai Claudiu Tusac. Edilul care s-a plasat strategic în spatele ministrului, sperând că va avea ocazia să fie cooptat în grupuleţul acestuia de plimbare, era însoţit de Bogdan Maganu, pedeliştii Dan Moldovanu şi Nae Negrea, dar şi de "comandoul" său de vârstnice. Aşteptările lui Tusac au fost zadarnice, pentru că ministrul a plecat mai departe fără să se întoarcă spre edilul Mangaliei, fie pentru că cei din staff-ul său nu au ştiut sau nu au considerat necesar să-l anunţe, fie că nu avea chef. Aşa s-a ajuns în situaţia penibilă ca grupul lui Tusac să urmeze timp de câteva minute grupul ministerial, până când primarul a decis s-o lase baltă. "Ăştia au venit să se plimbe aici. Fac campanie, nu stau eu după doi maimuţoi. Hai să mergem!", au fost vorbele adresate de Tusac însoţitorilor săi, după care a ieşit din rând şi s-a îndreptat spre maşină. "Păi, dacă domnul primar pleacă, noi ce mai stăm, plecăm şi noi!", a decretat ad hoc şi comandoul de vârstnice. Până să se "evapore" din peisaj, "amazoanele" lui Tusac au avut însă timp să-l înconjoare pe deputatul Iorguş, căruia i-au cerut socoteală pentru lipsurile lor, fluturându-i tot felul de hârtii şi vorbind toate în acelaşi timp. În paralel, câţiva tineri, aflaţi în zonă, au început să-l huiduie pe Iorguş, spunându-i că a furat tot şi cum de mai are tupeul să se arate acum prin Mangalia şi să-şi facă campanie. "Nu vă supăraţi....", reacţionează brusc Iorguş, dând să se îndrepte către contestatorii săi, după care se răzgândeşte brusc şi se întoarce, mormăind mai mult pentru el: "N-are sens...". De la Mangalia, delegaţia ministrului Petrescu s-a deplasat în staţiunea Neptun- Olimp, unde a vizitat şantierul de reabilitare a tramei stradale, biserica din staţiune, după care a mers câteva sute bune de metri pe jos chiar pe nisipul plajei. Cu papucii plini de nisip, ministrul şi însoţitorii săi au părăsit Neptunul după o plimbare pe jos de aproape o oră, pe o vreme splendidă, îndreptându-se către Belona, din Eforie. Vizita ministrului Cristian Petrescu în Constanţa s-a încheiat la Cazinou, în privinţa căruia demnitarul a spus că lucrările de reabilitare vor începe în maxim trei luni şi vor finalizate în circa doi ani.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614