REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Vrăjitorie pe străzile Constanţei! O femeie susţine că nu-şi aminteşte cum a fost „descântată” de bijuterii!

Vrăjitorie pe străzile Constanţei! O femeie susţine că nu-şi aminteşte cum a fost „descântată” de bijuterii!

Replica API 13 februarie 2016 | 02:01 220

Escrocii au ieşit din hibernare!

Escrocii au ieşit din hibernare!

Mare atenţie, constănţeni! Odată cu apropierea primăverii, încep să se dezmorţească infractorii, nu numai natura. Astfel, mai vechile metode de înşelăciune încep să apară în urbea de la malul mării, un caz deja fiind înregistrat. Mai exact, o vârstnică a sunat la Poliţie şi a spus că i s-au făcut vrăji pentru că altfel nu-şi explică faptul că a rămas fără bijuteriile pe care le purta după ce a vorbit cu o altă femeie. Însă, anchetatorii cred că este vorba despre clasica metodă numită reprezentativ "descântecul".

O femeie a sesizat organele de poliţie, la data de 11.02.2016, ora 14.00, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, ora 10.30, în timp ce se afla pe stradă Flămânda, a fost oprită de o femeie de aproximativ 45-50 de ani, care se afla într-un autoturism, cu care a purtat o discuţie, îndrumând-o cum să ajungă la spital. După plecarea autoturismului, s-a deplasat la un coafor, unde a constatat că i-au dispărut bijuteriile din aur pe care le purta, respectiv: o pereche de cercei, verighetă, două inele şi un lanţ.

În poşetă a găsit, într-un şerveţel, mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă, despre care afirmă că nu cunoaşte cum au ajuns în posesia ei, bănuind că au fost puse de femeia cu care a stat de vorba. În cauza s-a întocmit dosar penal în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor faptei. De asemenea, precizăm că victima a menţionat că este aproape sigură că i s-au făcut vrăji întrucât nu-şi poate explica faptul că a rămas fără bijuterii.

Dar, există posibilitatea să fie vorba despre clasica metodă de înşelăciune numită reprezentativ "descântecul", când infractorul convinge victima că este vrăjită şi o determină să îi dea bijuteriile pentru a le “descânta”, după care îi returnează, într-un şerveţel, alte bijuterii dintr-un metal oarecare, cu menţiunea să nu se uite la ele până nu ajunge într-o încăpere.

O altă metodă prin care acționează hoții este cea prin care infractorii conving victimele să facă schimb de bijuterii, spunându-le că le dau altele, mai mari și mai valoroase, pe motiv că ei vor doar acel model și nu au găsit pe nicăieri. Oamenii sunt încântați de "afacerea" făcută dar, ulterior, descoperă că s-au ales cu bijuterii dintr-un metal auriu, dar nu aur.

Polițiștii atrag atenția constănțenilor că, în această perioadă, la atac ies și infractorii care își duc veacul în zona spitalelor și care spun că au o rudă internată dar au rămas fără bani sau au numai valută. Astfel, ei ajung la domiciliile victimelor, de unde fură tot ce prind. Cât despre metoda cu bijuteriile, oamenii legii constănțeni amintesc cetățenilor să nu între în discuţii cu persoane necunoscute care comercializează sau oferă la schimb diferite obiecte din aur.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369