REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Zeci de mii de constănțeni, așteptați la slujba de Bobotează: 150.000 de sticle cu apă sfințită, pregătite de Arhiepiscopia Tomisului!

Zeci de mii de constănțeni, așteptați la slujba de Bobotează: 150.000 de sticle cu apă sfințită, pregătite de Arhiepiscopia Tomisului!

Replica API 6 ianuarie 2016 | 13:03 287

Jandarmii vor asigura ordinea publică în timpul manifestărilor religioase

Jandarmii vor asigura ordinea publică în timpul manifestărilor religioase

Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate, miercuri, de Bobotează, să participe la slujba de sfinţire a apelor oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Cu această ocazie au fost pregătite 150.000 de sticle cu apă sfinţită care vor fi împărţite credincioşilor. Pentru a nu fi probleme din cauza aglomeraţiei, autorităţile au luat măsuri speciale. Peste 200 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile “Tomis” vor asigura măsuri de ordine public în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța şi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi. Pe 6 ianuarie, după Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Tomisului va conduce procesiunea tradiţională de Bobotează, pelerinajul carelor cu butoaie pentru aghiasmă urmând să plece de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” spre faleza Cazinoului unde va avea loc slujba de sfinţire a aghiasmei şi a apei mării. Conform tradiţiei, Arhiepiscopul Tomisului va arunca în apa mării trei cruci ce vor fi recuperate de credincioșii curajoși. ”(...) Arhiepiscopia a pregătit în acest an 150.000 de sticle cu apă sfințită. Vom oferi constănțenilor o Bobotează plină de daruri. (...) Prin apele care se sfințesc, toate se înnioesc și se fac mai puternice, mai clare în slujirea lui Dumnezeu”, a declarat Ierarhul Tomisului. Jandarmii vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. De asemenea, militarii au asigurat şi paza sticlelor cu apă sfinţită. Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor acţiona la Medgidia. Slujba se va desfăşura pe faleza canalului Dunăre-Marea Neagră, începând cu ora 12.30. În aceeaşi zi, jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbei religioase de Bobotează ce se va oficia la Eforie. Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor: adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială. respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură; acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc).

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218