REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Zeci de nave, elicoptere, militari şi poliţişti, într-o misiune de proporţii pe mare

Zeci de nave, elicoptere, militari şi poliţişti, într-o misiune de proporţii pe mare

Replica API 27 mai 2015 | 00:11 193

Desant ministerial la Mangalia, pentru exerciţiul SARPOL 2015

Desant ministerial la Mangalia, pentru exerciţiul SARPOL 2015

Alertă maximă ieri, la Mangalia, unde a avut loc ultimul episod al exerciţiilor de evaluare a activităţilor de pregătire şi antrenament pentru salvare pe mare, derulate în perioada 4- 25 mai. Acţiunea SARPOL 2015 s-a desfăşurat în apele teritoriale ale României şi a angrenat forţe ale MAI, MapN, Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii, alături de autorităţi locale, operatori economici privaţi şi organizaţii non-guvernamentale.

Exerciţiile au constat în gestionarea unor situaţii de urgenţă pe mare, după recepţionarea unor alerte de primejdie transmise de diferite nave. Operaţiunile au presupus misiuni de căutare-salvare, intervenţie şi salvare pe mare, intervenţii la incendii la bordul navelor, limitarea eventualelor extinderi de poluare marină şi la ţărm, triaj şi asistenţă medicală etc.

La evenimentul de ieri au participat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării Mircea Duşa, secretarii de stat Raed Arafat şi Ilie Botoş, generalul Nezir Gelaledin, însoţiţi de parlamentarii UNPR din Constanţa, şefii poliţiei judeţene, primarul Mangaliei etc. Exerciţiile au fost extrem de spectaculoase, forţele Gărzii de Coastă acţionând pe acelaşi front cu cele ale Armatei, ale ARSVOM, IGSU şi operatori privaţi.

Delegaţiile ministeriale au putut privi operaţiunile desfăşurate de nave, elicoptere şi scafandri de la bordul navei amiral a Poliţiei de Frontieră, „Ştefan cel Mare”, care s-a aflat în larg pentru circa 2 ore. La finalul exerciţiului, ministrul Gabriel Oprea s-a arătat mulţumit de desfăşurarea misiunii, felicitând forţele „combatante” şi concluzionând că România are, la această dată, graniţe sigure şi forţe de intervenţie capabile să facă faţă oricăror evenimente de urgenţă pe mare.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367