REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Zeci de service-uri auto şi vulcanizări din Constanţa îşi înşeală clienţii

Zeci de service-uri auto şi vulcanizări din Constanţa îşi înşeală clienţii

Replica API 23 mai 2015 | 00:00 369

Au intrat în vizorul Protecţiei Consumatorilor

Au intrat în vizorul Protecţiei Consumatorilor

Constănţenii nevoiţi să îşi lase maşinile în service-urile auto sau care apelează la servicii de vulcanizare sunt de cele mai multe ori înşelaţi prin mai multe metode. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protectia consumatorilor la service-urile auto şi la operatorii economici ce prestează servicii de vulcanizare.

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu reprezentanţii RAR. Au fost controlaţi un număr de 68 operatori economici, din care la 35 operatori economici au fost constatate abateri de la prevederile legale. Pentru nereguli s-au aplicat 30 amenzi în valoare de 45.200 lei şi 5 avertismente.

Principalele abateri constatate pe timpul verificărilor au fost: lipsa autorizaţiei tehnice de funcţionare, emisă de Registrul Auto Român; neasumarea de către prestatorii de servicii a unei perioade de garanţie, pentru serviciile prestate, conform propriei politici; tarifele nu erau indicate în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit; nespecificarea în nota de comandă a timpilor de execuţie a lucrărilor de service de către unii operatori economici; neafişarea informatiilor privind lucrările de service ce se prestau în cadrul unităţii; neachiziţionarea registrului unic de control şi utilizarea de aparatură şi instrumente neverificate metrologic.

“Consumatorii să fie atenţi atunci când apelează la service-urile auto pentru repararea automobilelor. Solicitarea unui deviz pentru estimarea costurilor reparaţiilor şi a timpului necesar, întocmirea unei note de comandă, precum şi factura fiscală, sunt documente necesare în cazul în care consumatorii se consideră nedreptăţiţi”, recomandă Lucian Lungoci, coordonatorul delegat al CJPC Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218