REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Zeci de şoferi din Constanţa, amendaţi şi lăsaţi fără permis

Zeci de şoferi din Constanţa, amendaţi şi lăsaţi fără permis

Replica API 20 august 2014 | 00:00 127

Poliţia Română recomandă iubitorilor de adrenalină să circule cu prudenţă

Poliţia Română recomandă iubitorilor de adrenalină să circule cu prudenţă

Poliţiştii de la Rutieră au ieşit din nou pe străzi pentru a-i prinde pe şoferii care circulă cu viteză excesivă prin judeţ. Amenzile au curs fără număr, iar câţiva dintre cei certaţi cu legea au rămas şi fără permis. Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa anunţă că, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 141 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.930 lei, după cum urmează: nefolosirea centurii de siguranţă- 27; nerespectarea regimului legal de viteză- 77; traversare neregulamentară pietoni- 2; alte abateri- 35; permise de conducere reţinute - 3 şi certificate de înmatriculare retrase- 8.

Menţionăm faptul că Poliţia Română desfăşoară, în perioada 18-24 august a.c., o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei "SPEED" al poliţiilor rutiere europene TISPOL. "În perioada 18-24 august a.c., poliţiştii rutieri acţionează, la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză. În data de 19 august a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A3 (Bucureşti- Ploieşti) din cadrul I.G.P.R. au depistat un bărbat, de 55 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză peste limita maximă admisă. Acesta a fost înregistrat cu aparatul radar, la km. 55, pe sensul de mers către Bucureşti, conducând cu o viteză de 186 km/h. Conform legislaţiei în vigoare, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 810 de lei. Totodată, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile", au precizat oamenii legii.

Poliţiştii bulgari au aplicat amenzi în Constanţa

De asemenea, informează IGPR, poliţiştii români, împreună cu cei bulgari au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat o infracţiune, în trei zile, în urma acţiunii comune desfăşurate pe teritoriul României şi al Bulgariei, pentru siguranţa traficului rutier. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 24 de permise de conducer. "În perioada 15 - 17 august a.c., în intervalul orar 14.00 - 21.00, Poliţia Română, prin Direcţia Rutieră din cadrul IGPR şi partenerii bulgari au continuat să acţioneze, simultan, pe teritoriul celor două state, pentru siguranţa traficului rutier. Astfel, în această perioadă, 20 de poliţişti români şi 11 poliţişti bulgari au acţionat în judeţele Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Giurgiu, controlând 310 autovehicule, dintre care 197 înmatriculate în România şi 98 în Bulgaria", susţin reprezentanţii IGPR. În urma controalelor, pe teritoriul României a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 20.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, au fost reţinute 24 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Simultan, pe teritoriul Bulgariei, au acţionat 7 poliţişti bulgari şi 5 poliţişti români. Au fost controlate 53 de autovehicule, dintre care 15 înmatriculate în Bulgaria şi 32 înmatriculate în România, fiind aplicate 12 sancţiuni, în valoare de 600 de leva. Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi meteo şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218