REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Zevri, trimis în judecată pentru luare de mită: "Sunt f***t prin toate părţile"

Zevri, trimis în judecată pentru luare de mită: "Sunt f***t prin toate părţile"

Replica API 20 decembrie 2011 | 00:00 211

Şeful APM acuză procurorul de caz de legături cu şoseaua de coastă

Şeful APM acuză procurorul de caz de legături cu şoseaua de coastă

În urmă cu mai bine de şase luni la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa izbucnea un scandal cu iz penal în care era implicat directorul agenţiei, Senol Zevri. Potrivit materialului de urmărire penală acesta ar fi pretins mită de 5000 de euro de la directorul unui cotidian local, Valentin Popescu, în schimbul eliberării unui aviz de mediu privind construcţia unei clădiri.

Potrivit directorului APM, Şenol Zevri, procesul intentat de Popescu nu ar fi altceva decât o mascaradă. "Eu sunt f***t prin toate părţile, de către toate organele de anchetă şi în dosare care sunt interconectate, iar Popescu, care a recunoscut şi prin declaraţie scrisă că m-a şantajat şi ameninţat, nu păţeşte nimic", a declarat Zevri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată ieri. Acesta susţine că dosarul acesta ar avea o strânsă legătură cu cel privitor la şoseaua de coastă. "Procuroarea DNA, Corina Scăeţeanu, care anchetează dosarul cu Popescu, îl are pe soţul său, Mihai Toader Alăbaru, care este consilier juridic în cadrul Habitat&Development. Firma aceasta, alături de George Giurgiucanu, Cristi Borcea şi Vali Camboianu, deţin terenurile afectate de proiectul şoselei de coastă". Zevri susţine că a fost oarecum şantajat şi în ceea ce priveşte avizul pentru şoseaua de coastă. "Consilierul personal al primarului Mazăre, Valentin Preda, mi-a făcut plângere penală pentru calomnie cerându-mi în instanţă un miliard de lei daune. La una dintre şedinţele pe care noi le avem săptămânal, am discutat cu unul dintre reprezentanţii primăriei şi i-am spus să îi transmită şefului său să retragă plângerea, pentru că noi colaborăm bine. La câteva zile mi s-a transmis că plângerea s-a retras, dar eu acum trebuie să dau avizul pentru şoseaua de coastă. Şoseaua de coastă versus plângere penală".

Denunţătorul Popescu, despre Zevri: "Omul ăsta este de o prostie formidabilă"

În replică, Valentin Popescu afirmă că "ce face Zevri acum sunt spasmele muribundului". "El cred că nici nu are vreo declaraţie de-a mea, vorbeşte prostii. Cred că e şi consiliat prost. Omul ăsta este de o prostie formidabilă, pentru că dosarul meu n-are nicio legătură cu şoseaua de coastă. Şpăgarul a luat banii în aprilie, iar dosarul cu şoseaua de coastă e prin septembrie. Deja este prea multă mizerie ca să mai pot avea vreo părere, să lăsăm instanţa să îşi facă treaba", a mai completat Popescu. Zevri a mai declarat că, potrivit legii funcţionarului public, dacă va fi suspendat din funcţie pe perioada anchetei, funcţia de interimar îi va reveni ierarhic adjunctei acestuia, Catiuşa Tompoş.

Ce spune DNA Constanţa

În cursul zilei de ieri, "Replica" a contactat DNA Constanţa pentru un punct de vedere referitor la cele declarate de Senol Zevri, iar ulterior, presa a primit un comunicat de presă oficial, prin care era anunţată trimiterea în judecată a directorului APM. Acest aspect nu a fost dezvăluit de Senol Zevri în conferinţa de presă, la fel nici faptul că cererea acestuia, de recuzare a procurorului, a fost respinsă. Revenind la comunicatul remis redacţiilor, acesta arată că: procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa "au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Senol Zevri, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, şi Sorin Cocheş, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită". În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie, se reţine că la începutul lunii aprilie a acestui an, Zevri, în calitate de director executiv al APM Constanţa, i-a pretins unui denunţător, prin intermediar, remiterea cu titlu de mită a sumei de 10.000 euro, în vederea eliberării de către autoritatea publică condusă de el, a unui acord de mediu solicitat de societatea administrată de denunţător. În urma negocierilor, în zilele de 12 aprilie 2011 şi 26 aprilie 2011, Senol Zevri a primit, în două tranşe, 20.000 lei, echivalentul 5.000 euro, prin intermediul lui Sorin Cocheş. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Florin ILIESCU, Dan ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614