REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ziua Constanţei şi Ziua Copilului au fost ANULATE

Ziua Constanţei şi Ziua Copilului au fost ANULATE

Replica API 18 aprilie 2016 | 23:46 242

Contestaţii şi dezinteres

Contestaţii şi dezinteres

Primăria Municipiului Constanţa a organizat în luna februarie a acestui an o dezbatere public în care anunţa planurile de organizare a evenimentelor „Ziua Constanţei 2016” şi „Ziua Copilului”. După mai bine de opt ani în care aceste manifestări nu au mai fost în atenţia administraţiei locale, iată că anul acesta, reprezentanţii primăriei au venit cu mai multe propuneri. Ghinion însă! După finalizarea licitaţiei privind desemnarea organizatorului evenimentului, Asociaţia Cultural-Artistică „Hara” a contestat procedura, susţnând că au existat mai multe nereguli în organizare.

Potrivit lui Liviu Pătraşcu, directorul Direcţiei de Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor a admis cererea şi a decis anularea procedurii. În mod normal, licitaţia ar fi trebuit reluată. „Cei de la Asociaţia Hara au contestat şi au avut câştig de cauză. Din acest motiv, Ziua Constanţei 2016 nu va mai putea fi organizată deoarece procedura licitaţiei durează foarte mult”, a declarat Liviu Pătraşcu.

De asemenea, acesta a mai menţionat că nici „Ziua Copilului” nu se mai organizează. „La licitaţia pentru Ziua Copilului nu s-a prezentat nimeni. Din toţi care au venit la discuţii şi păreau foarte interesaţi, nu a venit nimeni să facă acest eveniment. Acum când primăria a oferit o ocazie, nu s-a îngrămădit nimeni. Personal sunt foarte surprins de acest fapt. Nici măcat un dosar nu am avut pentru evenimentul de 1 Iunie”, a mai adăugat Liviu Pătraşcu.

Administraţia locală stabilise deja un program pentru cele două evenimente. Astfel, de Ziua Constanţei 2016 urmau să se organizeze o paradă a costumelor de epocă, dar şi o paradă a maşinilor de epocă, iar în Piaţa Ovidiu faimosul festival al scoicilor. Vestea bună este că „Festivalul Scoicilor” va fi organizat în continuare, chiar dacă celelalte manifestări s-au anulat. În ceea ce priveşte Ziua Copilului, primăria avea în plan organizarea a mai multor acţiuni pentru copii în parcurile principale din oraş.

Mihaela UGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367