REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ziua Internaţională a Mării Negre, marcată la Medgidia şi Constanţa

Ziua Internaţională a Mării Negre, marcată la Medgidia şi Constanţa

Replica API 1 noiembrie 2014 | 01:53 163

Ziua de 31 octombrie a fost desemnată ca Zi Internaţională a Mării Negre în anul 1996 când toate cele 6 ţări riverane au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Marea Neagră. Acest plan conţine cel mai cuprinzător set de strategii-politici iniţiate pentru salvarea şi reabilitarea uneia dintre cele mai poluate mări ale lumii. „Dorind să conştientizeze elevii de importanţa unui mediu curat, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a marcat acestă zi printr-o activitate pe tema „Poluarea Mării Negre”. Activitatea a debutat cu prezentări Power Point realizate de elevii claselor IX-XII, iar un juriu a adresat întrebări pe tema respectivă. A urmat o probă de creativitate în cadrul căreia elevii au compus versuri despre Marea Neagră şi au prezentat costume cu tema „Vietăţi din Marea Neagră”.

Partea de cunoştinţe teoretice a constat în completarea hărţii Mării Negre cu oraşele situate pe ţărmul acesteia. Fiecare elev a fost premiat iar lucrările lor vor fi postate pe contul de Facebook al şcolii pentru aprecieri”, a precizat prof. Elena Roxana Popescu, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ. De asemenea, 60 de elevi ai LTNB, îndrumaţi de cadrul didactic Claudia Ilie şi bibliotecar Daniela Topală s-au întâlnit în cabinetul de geografie pentru a serba Ziua Internaţională a Mării Negre. Elevii au recitat poezii, au realizat desene şi picturi, au lansat mesaje legate de conservarea bazinului acvatic şi au vizionat diverse materiale despre curiozităţile Mării Negre, referitoare la habitatul vieţuitoareler marine şi la magnetismul Mării Negre. Activităţile au avut ca scop formarea unei conştiinţe ecologice şi de cetăţeni europeni responsabili faţă de realităţile mediului şi au ajutat la înţelegerea şi promovarea muncii în echipă şi a spiritului de iniţiativă.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102