REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ziua Marinei, fără preşedintele Băsescu sau primarul Mazăre

Ziua Marinei, fără preşedintele Băsescu sau primarul Mazăre

Replica API 16 august 2011 | 00:00 118

Mii de turişti şi localnici, la manifestările Forţelor Navale

Mii de turişti şi localnici, la manifestările Forţelor Navale

Mii de turişti, dar şi localnici au participat ieri dimineaţă la serbările prilejuite de Ziua Marinei. Oamenii au început să vină în zona Cazinoului din Constanţa cu câteva ore înainte de începerea festivităţilor, doar pentru a fi siguri că prind un loc mai în faţă. "Suntem din Timişoara şi în fiecare an venim la mare în perioada aceasta, tocmai pentru a vedea jocurile marinăreşti şi celelalte activităţi care au loc aici", ne-a declarat George Stamate. Ceremoniile au fost organizate de Statul Major al Forţelor Navale, cu sprijinul autorităţilor publice locale. Pe timpul exerciţiilor demonstrative, publicul a putut urmări nave militare maritime şi fluviale, ambarcaţiuni rapide, aeronave, forţe din subordinea Flotei, Centrului de Scafandri şi ale Batalionului de Infanterie Marină, care au prezentat modul de acţiune pentru îndeplinirea a numeroase misiuni.

Manifestările au debutat în jurul orei 10.00 cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, a marelui pavoaz şi cu executarea a 21 de salve de artilerie. După aceea, au urmat oficierea serviciului religios de depunerea de ancore de flori în mare şi exerciţiile demonstrative prezentate de militari. O altă prezenţă salutată de public a fost Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, care au admirat tot timpul jocurile marinăreşti.

Autorităţile locale au tras chiulul

Printre cei prezenţi la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Marinei s-au aflat numeroase personalităţi. Dintre aceştia îi amintim pe prefectul Claudiu Iorga Palaz, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA), Mihai Daraban, senatorul Mircea Banias, şeful IPJ, Valentin Burlacu, "generalul" Anghel Iordănescu, vicepreşedintele Senatului, Cristian Diaconescu. Pe lângă aceştia, au participat numeroşi membri ai UNPR, în frunte cu preşedintele acestora la Constanţa, George Lipoveanu. Preşedintele ţării, Traian Băsescu, a lipsit de la festivităţi. La fel şi primarul Radu Mazăre, dar şi preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu. Singurul care şi-a făcut simţită prezenţa a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie. "Regretăm că marinarii din cadrul Marinei comerciale sunt pe flote străine şi sperăm ca acest lucru să se schimbe cât de curând", a spus el.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367