REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ziua Naţională fără Tutun, marcată de Centrul Antidrog

Ziua Naţională fără Tutun, marcată de Centrul Antidrog

Replica API 20 noiembrie 2014 | 00:15 207

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor. Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.), prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, foloseşte acest prilej pentru a derula, la nivelul judeţului Constanţa, activităţi de informare - sensibilizare - conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Totodată, având ca temă „Ajută-mă să cresc!”, Ziua Naţională fără Tutun, marcată pe 20 noiembrie a.c., oferă Centrului Antidrog cadrul informării şi sensibilizării populaţiei nefumătoare constănţene cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară - aşa numitul „fumat pasiv” , alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare. Specialiştii Centrului Antidrog atrag atenţia şi asupra efectelor dăunătoare în planul sănătăţii ale fumatului secundar, în special asupra copiilor care cresc în familii cu cel puţin un membru fumător. Fără voia lor, aceştia sunt expuşi atmosferei viciate de fumul de tutun şi, în plus, există un risc crescut de a deveni ei înşişi fumători. De aceea, exemplul personal al părinţilor de nefumători este cel mai bun mijloc pentru a îşi convinge copiii să nu fumeze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102