REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„Zona Crepusculară”! S-a decis să se inverseze regulile: maşinile stau pe trotuar iar pietonii traversează alandala!

„Zona Crepusculară”! S-a decis să se inverseze regulile: maşinile stau pe trotuar iar pietonii traversează alandala!

Replica API 27 aprilie 2017 | 00:13 424

Una din zonele care ridică orașul Constanța la rang de "artă" este cea cunoscută ca Far. De data aceasta a fost luată în vizor porțiunea străzii Caraiman, dintre Șoseaua Mangaliei și 1 Mai. Și nu este nevoie decât de câteva minute pentru a observa că lucrurile sunt cu fundul în sus. De ce? Pentru că mașinile stau pe trotuar și pietonii traversează prin loc nepermis. Imaginile vorbesc de la sine.

Polițiștii rutieri au derulat acțiuni în mod frecvent în zona mai sus menționată, cu rolul de a preveni evenimentele nefericite ce ar fi putut fi generate de către pietonii care traversează neregulamentar. Și sancțiuni au fost aplicate pe bandă rulantă. Dar tot cei amendați erau supărați. Adică pietonii certați cu legea. Iar motivele invocate au fost că trecerile pentru pietoni sunt departe, în condițiile în care una este la intersecția Caraiman cu Mangaliei și alta la intersecția Caraiman cu 1 Mai.

"Sunt femeie bătrână și trecerile sunt departe". După care urmau rugămințile pentru primirea unui simplu avertisment, la mijloc fiind băgate pensiile mici și alte asemenea. Dar lucrurile tot nu s-au schimbat. Zilele acestea nu a fost nevoie decât de câteva minute pentru a observa că oamenii traversează neregulamentar fără nici o problemă, fără a se gândi că-și pun viața în pericol.

Și nu numai a lor. Că sunt cu copiii după ei, că sunt singuri ori cu un cățel, nu contează. Și, cel mai probabil, dacă ar fi sancționați ar încerca, din nou, să facă în așa fel încât să primească doar un avertisment. Și asta până data viitoare, cel mai probabil. Totodată, de remarcat este și faptul că rolurile s-au cam inversat. De ce?

Pentru autovehiculele "tronează" pe trotuare, chiar până în buza spațiului verde sau gardului, astfel încât un pieton nu are loc să treacă nici dacă și-ar dori. Pentru că și aici e loc de discutat și asta pentru că, din câte se pare, aceștia iubesc la nebunie carosabilul. Autoturisme sunt până și în stația de autobuz. Și chiar lăsate peste noapte. Prin urmare, da, zona cu pricina funcționează pe reguli inversate.

Liliana CHIRU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La faza cu masinile mananci putin cacanel sau putin mai mult chiar pentru ca e trotuar paralel cu masinile parcate iar avand in vedere ca pietonii trec prin loc nepermis nici aici nu iti dau prea mare dreptate deoarece acolo unde filmezi tu e fix la jumatate intre cele 2 treceri, implicit sunt 50 m distanta de fiecare trecere in parte si nici zona nu e circulata intens de masini, asa ca dupa cum se vede si pe filmare se poate trece lejer strada. Concluzia finala este ca te caci prea mult pe tine cu o stire mai mult decat banala...
5
1
iti recomand sa mergi in dumnescrisii mamei tale pe partea cealalta bai cercopitec cu fite de doamna ce esti
2
3
Stim cu totii ca strazile nu au fost din start proiectate avand o viziune realista a dezvoltarii oraselor in general. Ca atare,a fi oarecum intelegator fata de situatia existent tine de fiecare dintre noi. Totusi,abuzurile nu trebuie sa existe,ele sunt deja aplicate cu mare pasiune de conducatorii nostri rau intentionati fata de tara,noi trebuie sa ne intelegem oarecum ca pe vremuri,cand de fapt stiam ca nu avem decat opresori,nu si ajutori. Nesimtirea soferilor poate fi marcata cu cheia pe vopsea,este ceva popular si mioritic. Nu suntem inca la nivelul occidental,decat ca avem ,,I' phone-uri.
2
0
chiar esti nefututa , ce are sula cu prefectura ?
2
4
A facut prinaria vreo parcare in ultimii 10 ani si nu stim noi ? Ca de obicei judecam si anchetam efectul inaintea cauzei
5
5
centru este plin de rable abandonate : vezi pepeverde si evolutionarul de la nr 9
4
0
Sa lamurim cateva aspecte: 1. cucoana din imagine se afla pe carosabil fiindca vrea sa traverseze strada neregulamentar. 2.in poza cu masinile parcate pe trotuar se observa un al doilea trotuar de 5-6m latime langa magazine! Deci, despre ce dracu vorbim?
7
3
Si la 50 m de masinile parcate pe trotuar din fotografie exista ,,intersectia groazei" cum o tot numeste cineva de la Replica.Trec prin intersectia respectiva dinainte de '89,atat ca pieton cat si ca sofer si nu m-a atins o musca,vreti sa pareti si voi senzationali dar nu reusiti!
6
2
Recomand reporterilor Replica sa viziteze si zona crepusculara de pe str Pandurului, unde proprietarii parcheaza masinile perpendicular pe trotuarele nou refacute de primarie, obligand pietonii sa circule pe carosabil! De altfel nesimtirea aceasta de a bloca trotuarul se manifesta in tot orasul, dar cine sa aplice legea?
11
3
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614