REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

1,5 milioane de copii vor primi lunar un borcan cu miere românească; 16,8 milioane lei, alocate pe acest program

1,5 milioane de copii vor primi lunar un borcan cu miere românească; 16,8 milioane lei, alocate pe acest program

Replica API 16 septembrie 2017 | 00:00 431

Botănoiu (MADR):

Botănoiu (MADR):

Daniel Botănoiu

Peste 1,5 milioane de copii vor primi lunar, începând din acest an, un borcan cu miere polifloră din producție românească, fondurile alocate pentru derularea acestui program, aproape 17 milioane de lei, fiind prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii, a declarat, vineri, la Târgul Național al Mierii, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, scrie Agerpres.

"Până acum am avut o Lege, 509/2006 (privind acordarea de miere de albine în școli și grădinițe n.r), pentru distribuirea mierii în școală, dar care nu a funcționat. Anul acesta însă vrem să o punem în aplicare, dar sub o altă formă. Vrem ca 1,5 milioane de copii din școli și grădinițe să primească lunar un borcan de miere polifloră românească, de 350 de grame, începând cu acest an. Acum este introdusă legea în Parlament și sperăm să treacă rapid, pentru că avem tot sprijinul. Noi țintim, pe de o parte, să stimulăm vânzările, pentru că vorbim de aproape 10% din producția națională de miere în acest program, iar pe de altă parte să obișnuim copiii cu mierea polifloră de calitate provenită din stupinele românești. E păcat să nu ajungă la copii o miere de calitate, pentru că sunt pe piață sunt tot felul produse de acest gen, ambalate frumos, dar nu și de foarte bună calitate", a precizat Botănoiu.

Acesta susține că suma alocată în acest an pentru derularea acestui program este de 16,8 milioane de lei și este prevăzută în bugetul MADR, iar dacă nu va fi consumată se va distribui în anul următor.

"Avem suma prevăzută în buget, aproximativ 16,8 milioane de lei, iar dacă nu va fi consumată se va distribui în anul următor. După ce apare Legea urmează normele de aplicare, unde invităm organizațiile profesionale din sector și ANSVSA să ne asigurăm că nu aducem miere din alte locuri ambalată frumos. Borcanul va avea un capac colorat, roșu, ca să se evidențieze de ceea ce este în comerț pe care va scrie că este sprijin din partea Guvernului României. Am dorit să derulăm programul în așa fel încât să poată fi consumată mierea acasă și nu la școală, zilnic, în acele căpăcele. Vrem să putem obișnui copii cu produse sănătoase, pentru că ați văzut în reclame că se spune mereu că nu sunt bune făinea, uleiul, sarea, zahărul, dar din păcate nu venim cu alternative, deși la zahăr avem mierea", a adăugat Botănoiu.

Totodată, reprezentantul MADR a precizat că nu a uitat de solicitarea Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA) privind susținerea suplimentară a sectorului, dar încă nu s-a luat nicio decizie, deoarece se fac analize pe buget.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de cand a inceput anul scolar copiii de la gradinita nu mai primesc laptele si cornul. a uitat fagadau sa faca licitatii sau se ascunde de opc. sa vezi cand le da si miere ce se mai linge pe deste.
0
0
Corn ,lapte ,mar si miere de albine.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367